Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 8-08-2002 2e persbericht van donderdag 8 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Vrouw lastig gevallen
Woensdagmorgen rond 7.25 uur is op de Antoon Coolenlaan een 30-jarige vrouw uit Eindho-ven lastig gevallen door een onbekende man. Zij liep daar. Plotseling werd ze door de onbekende man van achteren bij haar keel vastgepakt. Vervolgens sleurde de man haar de bosjes in en gooide de vrouw op de grond. Een 51-jarige fietser uit Eindhoven, die daar richting Aalsterweg fietste, hoorde de vrouw schreeuwen. Hij zag dat de vrouw door een man de bosjes werd ingesleurd. De Eindhovenaar stak de weg over en begaf zich naar hen. Tevens zag hij daar een Bordeaux rode personenauto, model stationcar staan, met een bestuurder erin. Toen hij de man en vrouw naderde liep de dader naar de personenauto en stapte in. De auto reed snel weg richting Aalsterweg. De dader was een man van ongeveer 1.80 m. groot, stevig postuur, kaal, rond gezicht met dikke neus. Hij had vermoedelijk een ringbaardje. De Eindhovense recherche verzoekt getuigen zich te melden, telefoon 0900 8844.

Helmond: Autogordelcontrole
Donderdagmorgen is op de Deurneseweg een autogordelcontrole gehouden. 8 automobilis-ten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Helmond: Hennepkwekerij
Naar aanleiding van een onderzoek is op maandagmiddag rond 13.00 uur door de politie in een pand op de Breedijk een hennepkwekerij aangetroffen. De 1650 hennepplanten en de daarbij behorende apparatuur en goederen zijn inbeslaggenomen en ter vernietiging afge-voerd. Op het moment van de inval was niemand in het pand aanwezig. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Geldrop: Verdachte poging diefstal fiets aangehouden Woensdagmiddag rond 15.20 uur is op de Heuvel een 32-jarige man uit Geldrop aange-houden. Een 17-jarig meisje uit Geldrop zag dat hij daar het slot van haar fiets doorknipte. Zij sprak de man daarover aan die wegliep. De gewaarschuwde politie trof de man daar aan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Budel: Verdachten aangehouden
Donderdagmorgen rond 1.05 uur zijn 2 mannen, 23 en 26 jaar, uit Tilburg aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de mannen in een bedrijf op de Nieuwstraat aan. Bij onderzoek bleken twee ramen te zijn opengebroken. De op de Heesakkerweg aangetroffen auto van de 23-jarige Tilburger is op het politiebureau veilig gesteld. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Maarheeze: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op Den Engelsman. Een raam is vernield. Uit het pand verdween computer met monitor.

Leende: Diefstal auto
Tussen maandagmorgen 10.00 en woensdagmiddag 17.00 uur is vanaf de Flins een witte bedrijfswagen, Mercedes Benz VITO, kenteken VX-TX-45, gestolen.

Knegsel: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdagavond 18.00 en donderdagmorgen 9.00 uur is uit een schuur gelegen bij een bedrijf op de Knegselsedijk een veegmachine gestolen. Een ruit van de schuur is vernield.

Deurne: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 19.00 en donderdagmorgen 8.15 uur is vanaf de Donschotseweg een zwarte personenauto, Nissan Patrol, kenteken VH-33-NS, gestolen.

Deurne: Diefstal uit een woning
Woensdag tussen 18.00 en 22.30 uur zijn uit een woning op de Pastoor Jacobstraat sieraden gestolen. Het is onduidelijk hoe men de woning binnenkwam.

Eersel: Diefstal portemonne
Donderdagmiddag rond 13.50 uur is van een 46-jarige vrouw uit Eersel haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op de Nieuwstraat. Toen ze bij de kassa wilde afrekenen zag ze dat de portemonnee uit haar jaszak verdwenen was. In de portemonnee zat ongeveer 24 euro.

Valkenswaard: Autogordelcontrole
Donderdag tussen 9.00 en 9.45 uur is op de Geenhovensedreef een autogordelcontrole gehouden. 50 automobilisten zijn gecontroleerd. 11 daarvan kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.