Politie Midden- en West Brabant

Diefstal en joyriding auto, 4 jongens aangehouden

Datum: 8/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Zevenbergschen Hoek: Op 7 augustus jl. omstreeks 22.00 uur werd van de poolparkeerplaats bij station Lage Zwaluwe, aan de Westelijke Parallelweg te Zevenbergschen Hoek een personenauto van een 49-jarige man uit Lage Zwaluwe weggenomen. Het betrof een Ford Escort Stationcar. Met hulp van een NVD-beveiliger kwam de politie vier jongens op het spoor die de auto gestolen hadden. De auto hadden zij achtergelaten op de Steenweg te Moerdijk. Zij werden aangehouden en vandaag aan hun ouders ter beschikking gesteld.

Omstreeks 22.45 uur zag een personeelslid van de NVD op het Industrieterrein Moerdijk de betreffende auto rijden met daarbij twee scooters. De NVD- medewerker is deze auto gevolgd en heeft ondertussen de politie op de hoogte gebracht. In het dorp Moerdijk raakte de NVD' er de personenauto uit het oog.

Samen met de politie en de eigenaar van de auto werd in Moerdijk naar de auto en de daders gezocht. Nabij de haven van Moerdijk werd door de NVD een tweetal scooters aangetroffen. Een van deze scooters bleek van diefstal afkomstig te zijn. De beide scooters werden door de politie in beslag genomen en afgevoerd naar het politiebureau. Terwijl men hiermee doende was kwamen een viertal jongelui aangelopen. Deze verklaarde de eigenaren te zijn van deze twee scooters. Alle vier de jongelui werden aangehouden ivm de diefstal van de scooter en vermoedelijk ook van de personenauto.

Na aanhouding verklaarde een van hen inderdaad de personenauto bij het Station Lage Zwaluwe te hebben gestolen. Men had de auto achtergelaten op de Steenweg te Moerdijk. Bij aantreffen bleek het linkerportier geforceerd te zijn alsmede de stuurkolom. Ook had men in Lage Zwaluwe nog een verkeerspaal omgereden. Hierdoor was de buitenspiegel van de auto aan flarden gegaan. Het betrof hier een viertal jonge verdachten, te weten: een 14 jarige jongen uit Schiedam, een 15 jarige en een 16-jarige jongen beiden uit s'Gravenhage, en een 16 jarige jongen uit Rotterdam.

Al deze minderjarigen verbleven met hun ouders op een camping in deze regio. De jeugdige verdachten hebben de nacht in een politiecel doorgebracht. Nadat tegen hen proces verbaal is opgemaakt zijn ze op vanmiddag weer in vrijheid gesteld en door hun ouders opgehaald.