Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Faust: hét openlucht theaterspektakel van 2002

Na het grote succes van Dante's La Divina Commedia, is deze zomer het theaterspektakel Faust op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere te zien. De kaartverkoop van deze openlucht productie van The Wonder Foundation gaat 1 mei aanstaande van start. Faust gaat 10 augustus in première en is te beleven tot en met 14 september. Op zon- en maandagen wordt niet gespeeld. Faust, naar het boek van J.W. Goethe, wordt geregisseerd door Bert Barten.

Het wordt een zo mogelijk nog spectaculairdere voorstelling dan vorig jaar. Er zullen zo'n 200 mensen meedoen aan de productie, die een mengeling zal zijn van verschillende theatervormen en audiovisuele effecten. De muziek is speciaal voor de 1,5 uur durende voorstelling gecomponeerd en samengesteld. Zeer ongebruikelijk is dat beide delen van Faust ten tonele worden gebracht. Het publiek zal op een heel bijzondere manier naar Faust kijken. Ze wordt namelijk langs de scènes gevoerd. De locatie waar Faust wordt opgevoerd leent zich hier dan ook uitstekend voor. Braambergen, een afvalverwerkingslocatie nabij De Kemphaan, zal als decor symbool staan voor de resten van de westerse samenleving.

Het publiek heeft de mogelijkheid om voor de voorstelling een diner in stijl te gebruiken op het terrein. Na de voorstelling kan de bezoeker nagenieten met een hapje en een drankje. Dante trok vorige zomer zo'n 25.000 bezoekers. Naar Faust zullen naar verwachting nog meer mensen komen kijken.

Praktische informatie:

Voorstelling:

Try-out: 8 augustus

Voorpremière: 9 augustus

Speelperiode: 10 augustus tot en met 14 september (m.u.v. zon- en maandagen)

Aanvang: 21.30 uur, tot 23.00 uur

Kaarten: ¬ 35, CJP ¬ 25, groepen boven 20 personen 10% korting.

Try-out en Voorpremière: ¬ 15

Bestellen via AUB-ticketlijn, AUB ticketschop, www.uitlijn.nl, VVV kantoren, Almeerse Theaters en de kassa op De Kemphaan (alleen op voorstellingsavonden als er kaarten over zijn).

Eten:

Aanvang: 19.30 uur. Het Faust-Domein en het Faust Grand Café Auerbachs Keller zijn geopend van 19.00 tot 24.00 uur. Kaarten: ¬ 25. Reserveren is noodzakelijk, diner is te boeken met kaartje bij AUB-ticketlijn (¬ 0,40 per minuut). Op de try-out en voorpremière is er geen diner te verkrijgen.

Het theaterspektakel wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Flevoland, Gemeente Almere, Staatsbosbeheer, Stadslandgoed De Kemphaan, Afvalzorg, Moes Bouwbedrijf, Athenaeum-Polak & Van Gennep en Kreicom.

26fb5.gif



Ingezonden persbericht