Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 8-08-2002 10.40 uur Berichten van donderdagmorgen
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Met auto over de kop
ZUIDWOLDE - Alcoholgebruik in combinatie met waarschijnlijk een veel te hoge snelheid waren er woensdagavond de oorzaak van dat op de Hoofdstraat in Zuidwolde een auto over de kop vloog. De auto was door een stuk tuin gereden en lag naast een woning. De 27 jr. bestuurder uit Zuidwolde kwam er ongedeerd vanaf. De rijwijze van deze man en het ongeluk zorgden voor heftige reacties vanuit de omstanders. De man werd aangehouden. Op het politiebureau toonde een ademanalyse een alcoholgehalte aan van ongeveer 1,2 promille.

Alcohol in het verkeer
EMMEN - Op de Rondweg in Emmen hield de politie woensdagavond een 25 jr. automobilist uit Mussel aan. Hij had gedronken en reed in een niet APK gekeurde auto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille.

DWINGELOO - Op de Drift in Dwingeloo hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 41 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken en een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille werd vastgesteld.

ZUIDLAREN - In- en rond Zuidlaren is woensdagavond gecontroleerd op het rijden onder invloed. Ongeveer 50 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Geen van hen had teveel gedronken. Tijdens deze controle werd op de N-34 een boete uitgedeeld aan een automobilist die daar keerde.

Gestolen auto aangetroffen
PEIZE/MEPPEL - Op de Groningerweg in Peize werd deze week een personenauto aangetroffen die eind juli gestolen is vanaf een parkeerterrein bij het NS station in Meppel.

Aanhanger na fietstochtje verdwenen
SCHOONLOO - Een familie uit Fleringen is woensdagmorgen tijdens een fietstocht in de omgeving van Schoonloo hun aanhanger kwijtgeraakt. Tegen 11.30 uur parkeerde men hun auto met daarachter de aanhanger waarop de fietsen werden vervoerd, op een parkeerplaats bij een restaurant aan de Hoofdstraat in Schoonloo. Toen ze tegen 18.30 uur terugkwamen was de aanhanger gestolen. Een slot aan de trekhaak was geforceerd.

Caravan opengebroken
EMMEN - Op een grote parkeerplaats aan de Wendeling in Emmen is woensdagmiddag of -avond een caravan opengebroken. De eigenaar, een bewoner van deze straat, ontdekte dit tegen 21.00 uur. De caravan werd doorzocht maar er wordt niets vermist.

Auto opengebroken
SCHOONOORD - Bij de recreatieplas De Kibbelkoele is woensdagmiddag ene auto opengebroken. Een ruitje werd vernield. Uit de auto is een handtas met inhoud gestolen.

Inbraak
COEVORDEN - In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Sallandsestraat in Coevorden. Een deur werd geforceerd. Er werd o.a. muntgeld gestolen. Bij een naastgelegen woning is geprobeerd in te breken.

Plakken zonder vergunning
EMMEN - Woensdagavond is proces-verbaal opgemaakt tegen een 31 jr. vrouw uit Groningen die zonder vergunning van de gemeente posters aan het plakken was. Ze werd op heterdaad betrapt door een milieucontroleur toen ze op de Niibracht een poster op een verkeersregelkast plakte.

Niet handsfree
NIEUW AMSTERDAM - Een 22 jr. man uit Veenoord haalde zich woensdagavond problemen op de hals door achter het stuur van de auto van zijn vriendin met zijn GSM te bellen. Dit gebeurde niet handsfree dus een controle van een passeren politiepatrouille lag voor de hand. Toen bleek dat de man ook geen rijbewijs heeft en dat de auto niet verzekerd was. De auto staat voorlopig achter het politiebureau en tegen de man en zijn vriendin die naast hem in de auto zat, wordt proces-verbaal opgemaakt.