Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 8-08-2002 Dagelijkse berichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen voor insluiping
EMMELOORD De politie hield woensdagavond drie mannen van 22, 33 en 27-jaar (uit Amsterdam en Nieuw-Vennep) aan op verdenking van insluiping bij een bedrijf op de Penning. Ze werden binnen betrapt door een medewerker en gingen weg. Er waren geen goederen meegenomen. De politie ging op zoek naar de verdachten en hield deze kort daarna aan op de Constructieweg. De drie zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De politie waarschuwt bedrijven om altijd de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen.

Aanhouding voor alcohol
LELYSTAD Woensdagnacht hield de politie een 30-jarige automobilist uit Lelystad in de Jol aan op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurder viel surveillerende agenten op, omdat hij snel over de Westerdreef reed. Op het politiebureau blies de verdachte 250 ug/l (0,57 promille). Hij is met een boete en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

Aanhoudingen voor ruzie
ALMERE Woensdagochtend hield de politie op het Enschedepad een 22-jarige en een 27-jarige man uit Almere aan. Na een melding van een ruzie, gingen agenten ter plaatse en zagen de twee, bekenden van elkaar, ruzie maken. De agenten hielden beiden aan en brachten hen geboeid over naar het politiebureau. Daarbij gedroegen de twee zich recalcitrant ten opzichte van de agenten. Beiden zijn na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het betreft een familiekwestie.

ALMERE Woensdagmiddag hield de politie een minderjarig meisje uit Almere in het centrum van Haven aan. Surveilerende agenten zagen jongeren in de buurt ruzie maken en bemiddelden. Later zag de politie de jongeren weer ruzie maken. Een hiervan begon te schelden tegen de agenten. Toen de agenten haar wilde aanhouden, gedroeg zij zich recalcitrant. Zij is voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het bureau. Ook andere jongeren zijn op het bureau gehoord en hun ouders zijn op de hoogte gebracht. Vermoedelijk betreft het een langer lopende ruzie.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

KRAGGENBURG Na een melding woensdagmiddag van een ruzie bij een horecabedrijf in Kraggenburg, ging de politie ter plaatse. Na verschillende mensen gehoord te hebben, hielden de agenten een 51-jarige man uit Almere, een 40-jarige inwoner uit Almere en een 38-jarige Amsterdammer aan. De drie hadden zich bij het bedrijf recalcitrant gedragen waarbij een medewerker gezichtsletsel opliep. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding voor illegaal venten
EMMELOORD Op het Smedingplein is woensdagmiddag een 22-jarige inwoner van Polen aangehouden, omdat deze illegaal tekeningen ventte. Na een melding ging de politie ter plaatse en trof daar de 22-jarige aan. De verdachte die voor het venten geen vergunning had, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij met proces-verbaal heengezonden.

Auto in sloot
DRONTEN Op de Elburgerweg raakte woensdagochtend een auto om nog onbekende reden van de weg en kwam in een sloot terecht. De twee inzittenden, een 38-jarige en een 40-jarige vrouw uit Amsterdam, konden zelf uit de auto komen. Zij zijn met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. Een bergingsbedrijf sleepte het voertuig weg.