Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.20 uur

Vrachtwagen kantelt op Rijksweg A2

BREUKELEN Op woensdag 7 augustus is een vrachtwagen van de Rijksweg A2 geraakt en in de berm tot stilstand gekomen.

Rond 08.00 uur reed een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zwartewaal over de rechterrijstrook van de Rijksweg A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Een 7-jarig jongetje uit Langefeld (Dld), familie van de chauffeur, zat bij hem in de vrachtwagen. Ter hoogte van Breukelen begon de vrachtwagen over de rechter rijstrook en vluchtstrook te slingeren, raakte van de weg, kwam in de berm terecht en belandde uiteindelijk in een sloot, waar het voertuig op zijn zijkant tot stilstand kwam.

Het 7-jarige jongetje werd voor onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Hij bleek geen letsel te hebben opgelopen en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De vrachtwagen is na de ochtendspits in de loop van de ochtend geborgen.

Door kijkers naar het ongeval ontstond op de rijbaan richting Amsterdam een aanrijding waarbij enkele personen letsel opliepen.

Aanrijding door kijkersfile

BREUKELEN Op woensdag 7 augustus ontstond een aanrijding op de Rijksweg A2 doordat automobilisten meer aandacht hadden voor een ongeval op de andere rijbaan dan voor het verkeer voor hen. Meerdere personen raakten licht gewond.

Rond 08.05 uur reed een 25-jarige automobilist uit Arnhem over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Amsterdam. Voor hem reed een 25-jarige automobiliste uit Den Bosch en daarvoor een 32-jarige automobilist uit Leerdam. Allen reden over de linkerrijstrook. Doordat het verkeer afremde om naar een aan de andere kant van de rijksweg in de berm liggende vrachtwagen te kijken, moest ook de 25-jarige automobiliste afremmen. De 25-jarige Arnhemmer zag dit te laat, botste op de auto van de 25-jarige automobiliste, die op haar beurt op de achterzijde van de 32-jarige Leerdammer botste. De 25-jarige automobiliste week vervolgens naar rechts uit en botste daar op de vangrail.

De automobiliste uit Den Bosch werd met nekklachten per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht. De andere automobilisten liepen lichte verwondingen op, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Uitrijden mest

HAREMELEN Op woensdag 7 augustus is een boer bekeurd voor het niet juist uitrijden van mest.

Op maandag 5 augustus werd bij het nemen van luchtfoto`s tijdens een milieuvlucht geconstateerd dat een boer aan de Reijerscop breedwerpig mest aan het uitrijden was in plaats van het in de grond te injecteren. Op woensdag kreeg hij daarop bezoek van de politie en kreeg de boer een proces-verbaal. De boer, 38 jaar oud en afkomstig uit Harmelen, bekende een paar karren mest niet op juiste wijze over het land te hebben verspreid (i.p.v. daarin).

Motor vermomd als bromscooter

WOERDEN Op woensdag 7 augustus raakten twee personen gewond toen een `bromfietser` onderuitging en een fietsster werd geschept. Uit onderzoek bleek dat de brommer eigenlijk een motor was.

Rond 13.45 uur reed een 17-jarige jongen uit Woerden met zijn `brommer` over de Esdoornlaan, komende uit de richting van de Lindenlaan. Ter hoogte van de Goudenregenstraat verloor hij de macht over het voertuig en ging onderuit. Zowel hij als de `brommer` gleden enkele tientallen meters over het wegdek. Daarbij botsten zij tegen een geparkeerde auto, schepten vervolgens een 78-jarige fietsster uit Woerden en raakte een andere geparkeerde auto.

Beiden werden per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. De 78-jarige vrouw had meerdere bloeduitstortingen over haar lichaam opgelopen. De 17-jarige jongen liep meerdere schaafwonden op.

Uit onderzoek van de `brommer` bleek dat het geen brommer (minder dan 50 cc), maar een 180 cc motorfiets was. De 17-jarige jongen is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Vechtpartij op straat
MAARSSEN Op woensdag 7 augustus zijn twee groepen jongeren elkaar te lijf gegaan.

Rond 19.40 uur kreeg de politie de melding van een massale vechtpartij op de Doornhoecklaan. Meerdere politie-eenheden werden ter plaatse gestuurd. Toen de politie ter plaatse kwam, renden de jongelui alle kanten op en was de rust direct teruggekeerd.

Politiemensen spraken met een 16-jarige jongen uit Maarssen. Hij vertelde dat de twee groepen jongeren om de één of andere reden ruzie met elkaar hadden en dat op de Doornhoecklaan wilden uitvechten. Daarbij waren over en weer klappen gevallen, maar door de komst van de politie was de vechtpartij snel afgelopen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld en wordt contact gezocht met betrokkenen om problemen in de toekomst te voorkomen.