Ingezonden persbericht

Persbericht

Amsterdam, 8 augustus 2002

CISCO SYSTEMS BENOEMT EDZARD OVERBEEK TOT VICE PRESIDENT CHANNELS &

ALLIANCES EMEA

Cisco Systems Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, kondigt vandaag de benoeming aan van Edzard J.C. Overbeek als vice president Channels & Alliances in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Edzard is daarmee per direct verantwoordelijk voor de strategie en activiteiten van Cisco binnen EMEA. In zijn nieuwe functie voorziet hij channel partners van training, middelen en bronnen om de winstgevendheid te vergroten. Edzard was sinds 1 juni 2000 werkzaam bij Cisco als algemeen directeur van Cisco Systems Nederland en zal ook in zijn nieuwe functie werken vanuit het nieuwe kantoor in Amsterdam Zuidoost.

Robert Lloyd, Cisco president EMEA Operations, over de benoeming van Overbeek: "De benoeming van Edzard reflecteert zijn strategische en leidinggevende capaciteiten. Het benadrukt daarbij dat onze channel partners een essentiële rol spelen in de groei van Cisco en in het behoud van onze marktleidende positie in de distributie van netwerkoplossingen."

Hiervoor was Edzard algemeen directeur van Cisco Systems Nederland. In die functie was hij verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de verkoopactiviteiten van Cisco in Nederland. Dit heeft hij - naast andere successen - bereikt door succesvol samen te werken met Europese en Nederlandse (eco-) partners. Tot een opvolger is benoemd zal Edzard de functie van algemeen directeur a.i. vervullen.

Over Cisco Systems
Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 36.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2002 een totale omzet van 18,9 miljard dollar. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Nieuws en informatie is beschikbaar via http://www.cisco.nl.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken bedoelt in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

###

Noot aan de redactie:
Zie voor beeldmateriaal van Edzard Overbeek:
http://www.edelman-dlv.nl/cgi-bin/pers/beeldkl_dlv.pl?KL63&&personen

Perscontact:
Karin van Geelen
Public Relations
Cisco Systems
telefoon: 020 357 34 12
mailto:kgeelen@cisco.com

Hella van Leeuwen
Edelman-DLV
telefoon: 023 554 20 30
mailto:hella@edelman-dlv.nl
www.edelman-dlv.nl/pressroom