Politie Midden- en West Brabant

Ernstig zedenmisdrijf in Teteringen

Datum: 8/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

TETERINGEN: Vannacht, de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 augustus 2002, is omstreeks 00.20 uur op de Oosterhoutseweg, het gedeelte tussen Teteringen en Oosterhout, een 18-jarige vrouw uit de gemeente Breda door een nog onbekende dader verkracht. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Een 18-jarige vrouw fietste vannacht omstreeks 00.20 uur vanuit Oosterhout, over de Oosterhoutseweg in de richting van Teteringen. Op het gedeelte van deze weg tussen beide plaatsen fietste zij voorbij een man die in de richting Teteringen liep. De man haalde de vrouw in en sleurde haar van haar fiets af. De vrouw stribbelde hevig tegen maar werd door de man overweldigd en ter plaatse bij een greppel verkracht. Hierna liep de man weg in de richting van Oosterhout. Het slachtoffer heeft met haar GSM haar familie gebeld, waarna ook de politie werd gewaarschuwd. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de Politie Midden en West Brabant stelt een uitgebreid sporenonderzoek in. Tevens wordt door agenten van het team Vlaanderenstraat een buurtonderzoek ingesteld. Zedenrechercheurs zijn vannacht opgeroepen en nemen een uitgebreide aangifte van het slachtoffer op.

Volgens het slachtoffer gaat het om een man met donker kort haar, circa 1.80 meter lang. Hij sprak Nederlands.

Getuigenoproep
De politie vraagt getuigen, mensen die vannacht tussen 00.00 en 01.00 uur de Oosterhoutseweg hebben gepasseerd, of die op andere wijze tot de opheldering van dit ernstige misdrijf kunnen bijdragen te reageren via het telefoonnummer 0900-8844.