Ingezonden persbericht


Creative biedt met nieuwe Inspire 5.1 5100-luidsprekerset gebruikers met een beperkt budget uitmuntende prestaties

Amsterdam, 8 augustus 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijde marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de Creative Inspire 5.1 5100-luidsprekerset aan. Deze luidsprekers bieden gebruikers een Dolby® Digital 5.1-kanaalservaring bij aansluiting op 5.1-geluidskaarten, zoals de Sound Blaster Audigy, de Sound Blaster Extigy of de Sound Blaster Live! Zij vormen de ideale partner voor entertainment via de pc, zoals games, meerkanaalsaudio en DVD-films. Door de ondersteuning voor EAX® Advanced HD- en Microsoft® DirectSound® 3D-content bieden zij een verbeterde 5.1-geluidskwaliteit die dit systeem tot dé ideale keuze maakt voor gebruikers die voor het eerst kennismaken met meerkanaalssystemen.

De vijf satellietluidsprekers in dit nieuwe systeem maken optimaal gebruik van het ontwerp van de Inspire-serie. Het krachtige, geavanceerde ontwerp met zwarte afwerking voorziet in unieke contouren die zorgen voor een optimale geluidsprojectie bij 6 Watt RMS per kanaal, terwijl speciale versterkers borg staan voor een vloeiend, natuurlijk surround-geluid. De compacte, versterkte, kubusvormige houten subwoofer biedt een stevig en rijk basgeluid bij een vermogen van 12 Watt RMS. Het volledige systeem biedt een frequentierespons tussen 44Hz en 20kHz, waardoor een uitstekende geluidskwaliteit wordt gewaarborgd voor elke vorm van audio en gebruikers kunnen genieten van een 'levensechte' luisterervaring.

Vanaf het moment dat de gebruiker de doos openmaakt, verloopt alles soepel en probleemloos. Installatie en bediening vormen een fluitje van een cent. Alle kabels worden meegeleverd en binnen enkele minuten zal de gebruiker onder de indruk zijn van een ongekend helder en gedetailleerd klankbeeld. Een ergonomisch ontworpen afstandsbediening met aan/uit-lampje wordt standaard meegeleverd voor extra comfort en bedieningsgemak.

"Deze luidsprekers vormen de ideale kennismaking met 5.1-kanaalsgeluid voor gebruikers die toe zijn aan een krachtiger, intensiever audioplatform", aldus Leonardo Colucci, Brand Manager voor luidsprekers bij Creative Labs Europe.

"Zij combineren een bijzonder fraai uiterlijk met uitzonderlijk goede prestaties", voegt hij eraan toe. "Ze zijn compact en elegant en verfraaien elk interieur... En als luisteraars het geluid horen dat deze luidsprekers voortbrengen, zal men diep onder de indruk zijn dat ze voor deze concurrerende prijs zo'n krachtige en realistische weergave krijgen!"

Beschikbaarheid
De Creative Inspire 5.1 5100 luidsprekerset is vanaf september beschikbaar. De adviesprijs bedraagt
EUR 109,90.
Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com
.

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com


Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777