ST. ROTTERDAM DANCE PARADE

Johnny De Mol en Winston Post DJ's rijden FFWD Dance Parade

Zaterdag 10 Augustus 6e editie FFWD Heineken Dance Parade

Van (inter)nationale toppers tot en met beginnend talent, meer dan 150 verschillende DJ's zijn zaterdag 10 augustus gratis te horen en te zien tijdens de zesde editie van de FFWD Heineken Dance Parade in Rotterdam. Naast grote namen als Tom Harding, Ferry Corsten, Armin van Buuren en Michel de Heij zullen ook Johnny de Mol en Winston Post als DJ hun opwachting maken. Het grootste dance event van de Benelux begint op vrijdagavond 9 augustus met een officiële Kick Off Party in Nighttown. De parade op zaterdag rijdt in een rustiger tempo zodat party people langs de kant volop van het spektakel kunnen genieten. Na afloop van de parade begint een gratis eindfeest op de Schiehaven/Lloydpier voor 100.000 bezoekers waar bekende DJ's voor het eerst back2back draaien. De verschillende arena's op het eindfeest worden gehost door de top van de Nederlandse party-organisaties als Chemistry en Silly Symphonies. De volledige route, een overzicht van alle deelnemers en de line up van het eindfeest is te vinden op www.ffwdheinekendanceparade.nl

FFWD Kick Off Party
De officiële Kick Off Party op vrijdag 9 augustus wordt gehouden in Nighttown. Tijdens deze avond presenteren Mike van Loon en Mark Doyle de nieuwste loot van hun zeer succesvolle en imposante Hed Kandi reeks en draaien Michel de Heij, The Youngsters Live (Frankrijk), Jay Samuel en Roog. Kaarten zijn te verkrijgen bij de Nighttown ticketshop.

FFWD Slows Down
Het startpunt van de FFWD Heineken Dance Parade is dit jaar de Schiedamsedijk, het verlengde van de Coolsingel vlakbij de Witte de Withstraat. Doordat de route iets korter is kunnen de wagens het parcours in een rustiger tempo afleggen. Feestgangers langs de route hebben daardoor beter de gelegenheid om van het spektakel te genieten. En om het visuele spektakel te verhogen zullen er meer eigen trucks meerijden dan voorgaande jaren. Verschillende soorten opleggers en diepladers vergroten de variatie in de bonte karavaan.

FFWD Parade: The Chemistry is back
De toonaangevende Amsterdamse party-organisatie Chemistry is na enige afwezigheid weer terug in Rotterdam en dat doen ze dan ook gelijk goed. Chemistry rijdt niet alleen mee met een wagen in de parade, maar ze hosten ook een area op het eindfeest. Verder is ook opvallend de deelname van een aantal DJ's met een geheel eigen truck dit jaar. Dit zijn o.a. Armin van Buuren, Ferry Corsten, Michel de Heij, Dulce en Promiss. De warming up voor de parade begint om 11.00 uur. Om 12.00 exact zet de eerste wagen zich in beweging om omstreeks 16.00 uur aan te komen op de Schiehaven/Lloydpier, waar dan een grootst eindfeest begint.

FFWD Party: Back 2 Back
Het gratis eindfeest op de Schiehaven/Lloydpier bestaat uit vier area's en duurt tot 23.00 uur. In Area One (Trance) draaien Rank One, Armin van Buuren, Kid Vicious, Ferry Corsten en Johan Gielen. Area Two (Club) is powered by the people of Chemistry. Na de openingsact Soulvation draaien de DJ's back2back (twee DJ's doen samen een set). Dit zijn Brian S. vs Victor Coral, Marcello vs special guest, Roog vs Olav Basoski, Lucien Foort vs Nick K, Erick E. vs Marnix en Richard vs Marysol. Area Three (Techno) is powered by Silly Symphonies met Joachim, Benny Rodrigues vs Laidback Luke, Remy, Stacey Pullen en Michel de Heij. Area Four (Drum 'n Bass) is hosted by Triple Vision and Prospect met Randomize & Fractional, Obushek Recordings, Millennium Kru (B), Dreazz and Falcon en Explorer and Tyson MC Ronin (D). Voor iedereen die na afloop van het eindfeest door wil gaan naar afterparties biedt het Hilton Hotel in Rotterdam een arrangement aan met verlate check out. Bel voor meer informatie en reserveringen 010-7108005.

Zowel de parade als het gratis eindfeest worden naast hoofdsponsor Heineken mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Cocal Cola, Lucky Strike, Partyscene.nl, Radio 538, Redbull, Smirnoff en V8.

Voor meer persinformatie of beeldmateriaal:
St. Rotterdam Dance Parade
Admiraal de Ruyterweg 8a
3031 AB Rotterdam

T 010 2449996
F 010 2447094

info@ffwdheinekendanceparade.nl

Bert Dijkstra 06 54286360
Jasper Scholte 06 29093300
Henk Witteveen 06 53801411


04 aug 02 23:31