Ingezonden persbericht

Salmon Noses winnaar hiphopdemocontest 'It's a demo'

AMSTERDAM, 20020805 -- Salmons Noses is de winnaar van 'It's a demo'! De Arnhemse hiphopband versloeg daarmee 22 andere hiphopcrews in de wedstrijd van Cult Online.nl, dé culturele jongerensite van Nederland. De wedstrijd werd georganiseerd om nieuw hiphoptalent een 'podium' op het internet te bieden; de groep ontvangt 500 Euro cash.

De track 'Middelvinger' van de Arnhemse formatie werd door de bezoekers van Cult Online.nl gekozen tot beste hiphoptrack. Samen met de tweede prijswinnaar NietTeFilmen & Jay Rhymez en de derde prijswinnaar De Moordgasten is Salmons Noses op vrijdag 9 augustus te gast bij Giel Beelen in het radioprogramma 'De Hele Week-Up'. Tijdens de uitzending op 3 FM zullen zij de prijzen van 75, 150 en 500 Euro in ontvangst nemen.

Salmons Noses mixt hiphop met andere muziekstijlen als nu-metal, hardcore en punkrock. Met deze stijl wisten zij zich tegen 22 andere inzendingen af te zetten, zowel instrumentaal, Engels- en Nederlandstalig. De diversiteit van de nummers getuigen van een steeds creatievere hiphopscène in Nederland. Tot de deelnemers behoorde o.a. niemand minder dan Def P. die onder het pseudoniem Aso B. aan de wedstrijd deel nam.

Salmons Noses bestaat uit gitarist Mart Vervoort (Mighty), bassist Jesse van de Zant (J-String), drummer Sjoerd Gal (Wuzz), toetsenist Tonnie Brugman (Stoney), rapper/zanger Daan Mollema (Dean) en rapper/zanger Herman Kreuzen (PTS) en is ontstaan naar aanleiding van een, eigenlijk eenmalig, project op een culturele avond op het Olympus College in Arnhem. Dat er meer in zat bewijzen zij nu door het winnen van 'It's a demo'.

De tracks van de winnaars zijn te downloaden op www.cultonline.nl bij het artikel;' It's a demo is beslist'. De tracks en een korte biografie van alle andere deelnemers zijn te vinden in het artikel ' It's a demo, 500 Euro voor jouw mp3' in de juli-editie van Cult Online.nl. (De juli-editie is op te zoeken via 'vorige edities' onder het datum 04-07-2002. Klik vervolgens op 'open'.)



Ingezonden persbericht