Ingezonden persbericht


Samenwerking Quantum en IBM biedt databeveiliging MKB

Quantums SuperLoader is beschikbaar als onderdeel van IBM Eserver xSeries-producten

Basingstoke (Verenigd Koninkrijk), 9 augustus 2002 -- Quantum, toonaangevend leverancier van producten en diensten voor databeveiliging en netwerk-opslag, heeft een overeenkomst met IBM gesloten voor de levering van Quantums SuperLoader in de IBM Eserver xSeries.

De IBM 2U SDLT-autolader is een stapelbare tapelader met de hoogste capaciteit die een 2U rekmodel kan bieden. Deze opslagoplossing is uiterst geschikt voor afdelingen, werkgroepen en mobiele kantooromgevingen. De automatische tapelader levert tegen een aantrekkelijke prijs een geavanceerde oplossing waarmee kritieke bedrijfsgegevens worden beschermd en staat voor betrouwbaarheid en capaciteit.

De IBM 2U SDLT-autolader biedt - tegen de laagste kosten per gigabyte - een SDLT 220-tapedrive en '16 plus 1 tapes' in twee verwijderbare tapemagazijnen. De opslagcapaciteit is 3,5 terabyte en de doorvoersnelheid is 22 megabit per seconde (bij tweevoudige compressie). De 'Plus 1' betekent dat de mogelijkheid bestaat om een tape extra toe te voegen aan een systeem met twee volle magazijnen.

De IBM 2U SDLT-autolader is uiterst geschikt voor IT-managers, met beperkte middelen, die onder hoge druk staan om de toenemende hoeveelheid bedrijfsgegevens te beschermen. De automatische tapelader biedt de mogelijkheid om in een kortere tijd meer beheertaken uit te voeren, waardoor de totale beheerkosten afnemen in vergelijking met autonome tapedrives. Bij managers die werkzaam zijn in grote organisaties, waar de servers op diverse plaatsen staan, kan de IBM 2U SLDT-autolader naadloos worden geïntegreerd met de bestaande infrastructuur. De tapelader kan automatisch en op afstand worden geconfigureerd waardoor de bedrijfsgegevens van de gehele onderneming eenvoudig worden beschermd.

De IBM 2U SDLT-autolader is modulair ontwikkeld wat het onderhoud, met zelf te verwisselen componenten, eenvoudig maakt en de tijd van inactiviteit van het systeem minimaliseert. Een Ethernet-poort biedt direct toegang tot de geïntegreerde, webgebaseerde beheermiddelen waarmee beheerders met een standaard webbrowser het systeem kunnen configureren, controleren, bewaken en opwaarderen.

Andere kenmerken zijn:

- tapes kunnen uit het magazijn worden genomen zonder het systeem te stoppen;

- bedieningspaneel wijst zichzelf;

- beveiliging op meer niveaus;

- een geïntegreerde drive en lader vergemakkelijkt controle en installatie;

- meertalige bediening;

- standaard streeplezer.

De IBM 2U SDLT-autoloader is per direct beschikbaar. Meer informatie biedt de website: www.pc.ibm.com/ww/eserver/xseries/tape.html.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en NAS Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen).

In het boekjaar dat eindigde in maart 2002 behaalde Quantum een omzet van
1,1 miljard dollar.


Contact:
Marije Stijnen
Storage Solutions Group
Quantum Storage UK Limited
t: 00 44 (1256) 84 87 07
marije.stijnen@quantum.com

PR-bureau:
Marije Verdouw
Lubbers & De Jong B.V.
t: 00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl