Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-08-2002
Persberichten district Heerlen (HP 13.40 uur) Vrijdag 9 augustus 2002

Hoensbroek, rijden onder invloed:
Een 58 jarige inwoner van Hoensbroek is donderdagmiddag 8 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed onder invloed van alcohol houdende drank.
Op de Burgemeester Slangenstraat te Hoenbroek werd omstreeks 15.10 uur een politieauto gesneden door een links afbuigende personenauto. Net niet ontstond er een verkeersongeval. De automobilist in overtreding werd daarop door de politiepatrouille gecontroleerd. Bij het eerste contact met hem bleek hij behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 2 promille, een viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner va Hoensbroek is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Brunssum, inbraak in patisserie:
Vrijdagmorgen 9 augustus 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een patisserie gevestigd aan Pijler te Brunssum. De inbraak werd omstreeks 00.20 uur ontdekt na het inwerking treden van het inbraakalarm. De eigenaar van de zaak zag na het alarm twee onbekende personen van de patisserie wegrennen in de richting van Cranenbroek. De gewaarschuwde politie stelde in de omgeving een uitgebreid onderzoek in maar het tweetal bleef onbekend. In verband met de mogelijk dat een derde persoon nog binnen zou zijn werd met een politiehond het gebouw afgezocht, maar er werd geen inbreker meer aangetroffen. De inbrekers hebben aan de achterzijde van de patisserie een rolluik geforceerd en een ruit vernield. Daarna kregen zij de toegang tot het bedrijf. Vermoedelijk werd er niets ontvreemd.

Heerlen, brand in flatgebouw:
Vrijdagmorgen 9 augustus 2002 omstreeks 02.50 uur is brand ontstaan in een flatgebouw aan de Rozestraat te Heerlen. Bij onderzoek bleek in een leegstaande woning op de begane grond van het flatgebouw een brand te zijn ontstaan op een verwarming waar iets heeft gesmeuld/gebrand waardoor tevens een rookontwikkeling heeft plaatsgevonden. De brandweer moest zich de toegang tot de woning verschaffen door de toegangsdeur te forceren. Er werden echter geen personen in de woning aangetroffen, afschoon er wel mensen recent verbleven hebben. Er werden diverse spullen aangetroffen, o.a. geluids- en beeldapparatuur die erop wezen dat de woning door personen gebruikt werd. De brand werd geblust. Bewoners van naastgelegen flatwoningen hadden hun woning al uit voorzorg verlaten en konden na het blussen van de brand weer terugkeren.
Nadat alles eigenlijk voorbij was stond een 46 jarige flatbewoner luidkeels vanaf zijn balkon te schreeuwen. Daarbij gooide hij bewust een gedeelte van een regenpijp naar de politie. Nadat de politie vroeg wat daarvan de bedoeling was gooide de man opnieuw een stuk regenpijp omlaag welke een politieman aan het been trof. De man werd daarna door de politie aangehouden en aan het politiebureau ingesloten. Na het opmaken van proces-verbaal, hij zal in het kader van snelrecht door de officier van justitie worden vervolgd, werd hij in vrijheid gesteld.