FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: Securicor heeft het niet helemaal begrepen

Algemeen directeur van beveiligingsbedrijf Securicor Willem van de Ven heeft het niet helemaal goed begrepen. Dat vind FNV Bondgenoten bestuurder Hilgo Nusselder van de uitspraken die Van de Ven in de NRC van gisteravond deed over het kwalitatief minder zijn van uitzendkrachten in vergelijking met vaste krachten. Securicor zet uitzendkrachten in voor de bewaking van de zogenaamde 'bolletjesslikkers'. FNV Bondgenoten heeft hierover een klacht ingediend bij de Arbeidsinspectie.
Hilgo Nusselder is verontwaardigd: 'Uitzendkrachten zijn weldegelijk volwaardige arbeidskrachten. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze arbeidsmarkt. Uitzendkrachten zijn over het algemeen goed gekwalificeerde mensen, die hun werk prima uitvoeren. Het probleem bij de bewakers van de bolletjesslikkers ligt bij Securicor. Onze klacht was gericht op het feit dat het bedrijf zijn ingeleende krachten niet genoeg opleidt voor ze aan het werk worden gezet. En dat levert gevaarlijke situaties op voor de werknemers. Het is natuurlijk onzin als Securicor dat wil oplossen door diezelfde mensen in vaste dienst te nemen. Ze hebben dan immers nog steeds niet genoeg voorbereiding gehad om hun werk verantwoord te kunnen doen'. Nusselder pleit er voor dat bolletjesslikkersbewakers in ieder geval dezelfde opleiding krijgen als reguliere bewakers.

De arbeidsinspectie is naar aanleiding van de klacht van FNV Bondgenoten nu bezig met een onderzoek naar de werkomstandigheden in de nooddetentiecentra waar drugsmokkelaars in bewaring worden gehouden.