Korps: Friesland, plaats: Fryslân 9-08-2002
Politieberichten van vrijdag 9 augustus (07.00 - 13.00)

Sneek: belediging
Vrijdag omstreeks 04.15 uur zag een patrouille dat een jongeman op de Kleine Kerkstraat door zijn maat tegen de deur van een shoarmazaak werd geduwd. Toen de patrouille vroeg hiermee op te houden en daar weg te gaan, werd hierop niet gereageerd. De beide mannen begonnen de politiemannen te treiteren. De mannen werd verzocht door te lopen. Zij wilden dit niet, waarop zij door de agenten een eindje op weg werden geholpen. Eén van de mannen, een 24-jarige inwoner van Haskerdijken, begon te politiemensen te beledigen, waarop hij werd aangehouden. Zijn maat, een 24-jarige inwoner van Heerenveen, trachtte zijn vriend te ontzetten. Ook hij werd hierop aangehouden. Beiden werden overgebracht naar het bureau. Nadat tegen hen proces-verbaal was opgemaakt, werden zij weer in vrijheid gesteld.

Wolvega: autobrand
Vrijdag omstreeks 04.20 uur werd op de carpoolplaats aan de Rijksweg A32 door een 22-jarige inwoner van Steenwijk een brandende auto aangetroffen. De getuige reed over de Rijksweg en zag op de parkeerplaats iets branden. Het bleek een personenauto te zijn, die met de voorzijde tegen een boom stond. In de auto was niemand aanwezig. De getuige schakelde de politie en brandweer in. De brandweer heeft het vuur geblust. De auto brandde volledig uit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bakkeveen: aanrijding met lichtgewonde
Vrijdag omstreeks 05.20 uur vond op het Mandefjild een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een bestelauto, met daarachter gekoppeld een aanhangwagen, reed in een bocht van de weg rechtdoor en kwam tegen een boom in de berm tot stilstand. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Haulerwijk, raakte lichtgewond (bloedneus en een pijnlijke rechterarm). De auto werd totaal vernield.

Zwaagwesteinde: identiteit slachtoffer dodelijk ongeval De 18-jarige inwoner van Zwaagwesteinde die donderdagmiddag om het leven kwam bij de spoorwegovergang aan de Noorderstationsstraat (zie ook de politieberichten van vanochtend) is genaamd Roel Boer.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272