Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-08-2002
1e persbericht 9 augustus 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Hond en slang overleven brand niet
In een woning in de Kalverstraat is vrijdagochtend rond 7.50 uur brand ontstaan. De bewoners sliepen op het moment dat de brand ontstond. Zij konden tijdig uit de woning komen en liepen geen verwondingen op. Een hond en een slang die in de woning aanwezig waren hebben de brand niet overleefd. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Eindhoven: Verdachte onder verzet aangehouden
Op de Hofstraat is donderdag rond 21.20 uur een 31-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden voor een algemene controle. De bestuurder bleek zijn autogordel niet te dragen en weigerde zijn personalia op te geven. Hierop is de man onder hevig verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven/Valkenswaard: Verdachten met gestolen bromfiets aangehouden Op de Kerkstraat in Eindhoven zijn vrijdag rond 1.30 uur een 35-jarige en een 28-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De politie zag beiden op een bromfiets zitten die op 28 juli jl. in Valkenswaard is gestolen. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De bromfiets is in beslag genomen.

Eindhoven: Aanhoudingen na vernieling
Vanmorgen zijn om 03.35 uur, in het Winkelcentrum Woensel, twee Eindhovenaren van 16 en 17 jaar oud, en een Helmonder van 15 jaar oud, aangehouden. De drie worden ervan verdacht kort ervoor vernielingen te hebben gepleegd in het winkelcentrum. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Helmond: Diefstal tas
Een 79-jarige Helmondse is donderdagmorgen tussen 11.30 uur en 11.31 uur van haar tas beroofd. De vrouw bemerkte, toen zij haar fiets wilde stallen, dat haar tas uit de fietstas was weggenomen. In de tas zaten enkele pasjes en een portemonnaie met een klein geldbedrag.

Helmond: Aanhouding na mishandeling en vernieling Op de Isidoor Opsomerstraat zijn donderdagavond omstreeks 19.15 uur een 34-jarige en een 41-jarige inwoonster van Helmond aangehouden. De twee vrouwen hadden reeds langer onenigheid met elkaar. Vanavond was een en ander geëscaleerd waarbij de 34-jarige vrouw de ruit van een voordeur van de 41-jarige vrouw had ingetrapt. Hierop ontstond tussen beiden een vechtpartij in de woning. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Helmond: Aanhouding verdachte auto-inbraak
Op de Kasteel Traverse is vanmorgen om 04.55 uur een 18-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachte samen met een nog onbekende andere man inbrak in twee autos aan de Kegelbaan. De verdachte is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. De bij de aanhouding aangetroffen inbrekersgereedschappen zijn inbeslag genomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Helmond: Verdachte van vernieling ruiten twee keer opgepakt Donderdagavond is op de Havenweg twee keer een 57-jarige man uit Helmond aangehouden voor het vernielen van de ramen van een bedrijf aan deze straat. De eerste keer werd de verdachte om 20.40 uur aangehouden na het vernielen van zes ramen. Na verhoor werd de verdachte naar huis gestuurd. Tegen hem zou een proces-verbaal opgemaakt worden. De verdachte is na vrijlating terug gegaan naar het pand aan de Havenweg en doorgegaan met het vernielen van de ramen. Hierop is de man rond 23.40 uur weer aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. De verdachte had gedronken. In totaal zijn ongeveer 20 ruiten beschadigd.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Wesselmanlaan is donderdag tussen 16.00 uur en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 621 gecontroleerde voertuigen reden 44 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u terwijl 50 km/u is toegestaan.

Ook op de Aarle Rixtelseweg zijn donderdag tussen 19.00 en 20.25 uur 389 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 27 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf de Penningstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een blauwe Opel Corsa met het kenteken TL-73-NY gestolen.

Asten: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Markt is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Een ruit werd vernield en uit een etalage werden ongeveer tien horloges weggenomen.

Bakel: Inbraak in winkel
In een winkel aan de Dorpsstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen. Het is vooralsnog onbekend of er spullen uit de winkel worden vermist.

Best: Dronken automobilist rijdt tegen verkeerslicht Op de Mecklenburgweg is vrijdag rond 1.00 uur een 19-jarige automobilist uit Best aangehouden. De man was kort voor zijn aanhouding met zijn auto tegen een verkeerslicht gebotst op de T-kruising Mecklenburgwg Ringweg. Uit onderzoek bleek dat de automobilist teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,65 uit. De man kreeg een rijverbod van acht uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Netersel: Snelheidscontrole
Op de F. van der Heijdenstraat is donderdag tussen 16.30 en 18.50 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 231 gecontroleerde voertuigen reden 73 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 97 km/u.

Nuenen: Zakkenrollen
Een 45-jarige Nuenense is dondermiddag omstreeks 16.50 uur het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw liep in een winkel aan de Parkstraat toen zij werd aangesproken door een onbekende, donkere man. Toen de vrouw hierna verder liep en iets in haar portemonnaie wilde stoppen bemerkte ze dat deze weggenomen was. In de portemonnaie zaten enkele pasjes, rijbewijs, fotos een bankbiljet van 50 euro en wat klein geld.

Oirschot: Vernieling auto
Na een onderzoek in de omgeving is donderdag rond 17.30 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het vernielen van een auto aan de Nieuwstraat rond 17.00 uur. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Reusel: Bedrijfsauto gestolen
Vanaf een afgesloten terrein aan de Molenberg is tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 8.00 uur een oranje Mercedes Benz 209D met het kenteken BP-31-FL gestolen. De bedrijfsauto is ingericht als autoambulance. In de autoambulance stond het chassis van een Citroën BX. De dader kwam op het terrein door het hekwerk te vernielen.

Steensel: Woninginbraak
Uit een woning aan de Eindhovenseweg zijn donderdag tussen 14.00 en 20.30 uur sieraden en ongeveer 30 pakjes shag gestolen. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Brouwerijdreef is vrijdagochtend rond 00.30 uur een 31-jarige automobilist uit Valkenswaard betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,15 uit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Aanhouding na diefstal stenen
Vanmorgen om 04.30 uur zijn op de Molenstraat een 32-jarige inwoner van Waalre en een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag beide mannen op een bromfiets rijden met daarachter een aanhangwagen. Bij controle bleek dat de aanhangwagen gevuld was met stenen waarvan men de herkomst niet duidelijk kon maken. De bestuurder van de bromfiets bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.00 promille aan. Beide verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De aanhanger met stenen is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Waalre: Hennepkwekerij
Op de zolder van een woning aan de Daslaan heeft de politie vrijdagochtend een hennepkwekerij bestaande uit 36 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Twee verdachten die in woning aanwezig waren, een 35-jarige man uit Grave en een 25-jarige vrouw uit Eindhoven, zijn aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Waalre: Onder invloed
Op de Heikantstraat is donderdag rond 21.30 uur een 54-jarige automobilist uit Helmond betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,70 uit. De man kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Westerhoven: Hennepkwekerij
In een schuur op een terrein aan de Steenovens is vrijdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De ongeveer 400 planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Een 33-jarige inwoner van Westerhoven die op het terrein aanwezig was is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.