Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland


Oproep aan de leden: geef knelpunten in het gehandicaptenbeleid door aan het nieuwe kabinet

Aan de lid- en aangesloten organisaties van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Utrecht: 31 juli 2002

Kenmerk: D02-548/wvm/jvm

Betreft: Knelpunten

Geachte heer/mevrouw,

Onlangs ontvingen wij van het ministerie van VWS de brief "Knelpunten voor gehandicapten". De CG-Raad wordt daarin uitgenodigd om voor 25 augustus 2002 een overzicht te geven van knelpunten die in onze achterban spelen. Een referentiekader daarbij is de beleidsdoelstelling van VWS "volledige participatie", het Europees jaar voor personen met een handicap en het strategisch akkoord van LPF, CDA en VVD.

De CG-Raad stuurt "Het Claimenboek" naar VWS. De commentaren die we ontvingen in de zomer van 2001 zijn daarin verwerkt. De meest recente aanvullingen staan er nog niet in. Mijn vraag is om de knelpunten die u mist rechtstreeks te melden bij VWS (zie voor adressering de bijgevoegde brief) met afschrift aan de CG-Raad (t.a.v. Nico de Louw).

De CG-Raad zal proberen in de komende twee weken het claimenboek "om te schrijven" naar het strategisch akkoord, non-discriminatie wetgeving en de VWS-doelstellingen. Door veel vakanties is het helaas nog onzeker in hoeverre dat zal lukken.

U vraag ik de uitnodiging van VWS serieus te nemen. Als beweging hebben we hier wellicht een kans onze knelpunten goed voor het voetlicht te brengen en mevrouw C. Ross, de nieuwe staatssecretaris, de gelegenheid te geven goed beleid neer te zetten.

Met vriendelijke groet,

W.J. van Minnen,

algemeen directeur.

cc: ministerie van VWS; de heer W. den Ouden


---