Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 02 augustus 2002


Zevenaar Verkeerscontrole
Op donderdag 8 augustus 2002 tussen 09.30 en 11.30 uur werd er een verkeerscontrole gehouden op de Mozartlaan te Zevenaar. Er werden 16 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel (11x), voor het niet verzekerd of gekeurd zijn van de auto (3x) en voor het rijden met een gladde band (2x).

Didam Snelheidscontrole
Op donderdag 8 augustus 2002 tussen 14.45 en 21.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden door het verkeershandhavingsteam op de Tatelaarweg te Didam. Van de bijna 3500 gecontroleerde voertuigen reden er 64 te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 121 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Didam Winkeldiefstal
Op donderdag 8 augustus 2002 omstreeks 13.00 uur heeft de politie een 29-jarige man uit Arnhem aangehouden terzake winkeldiefstal. De man had bij een winkel aan de Wilhelminastraat te Didam vier blikken babyvoeding t.w.v. 50,72 euro weggenomen. Hij kreeg hiervoor een boete van 190,- euro.

Zevenaar Aanhouding op heterdaad
Op vrijdag 9 augustus 2002 omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat er op het parkeerterrein van het Streekziekenhuis Zevenaar een man bezig was om een auto open te breken. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, zagen zij een man in een auto zitten waarvan een ruitje was ingeslagen. Hierop is de man, een 38-jarige inwoner van Didam, aangehouden en ingesloten. De eigenaar van de auto, een 22-jarige inwoonster uit Pannerden, heeft aangifte gedaan bij de politie.

Zevenaar Rijden onder invloed
Op vrijdag 9 augustus 2002 omstreeks 02.30 uur is een 43-jarige man uit Assen aangehouden op de Willem de Zwijgerlaan te Zevenaar. Bij controle bleek dat deze man, terwijl hij een auto bestuurde, teveel alcohol had gedronken. De man kreeg een rijverbod van een uur opgelegd en is met een transactie heengezonden.

---

Politie houdt twee overvallers op heterdaad aan

ZETTEN - Vanochtend rond 7.30 uur zijn door de politie van het district Rivierenland twee mannen aangehouden in het magazijn van een supermarkt aan het Julianaplein in Zetten. De twee, een 38-jarige en een 41-jarige inwoner van Rotterdam, worden verdacht van bedreiging met een wapen, kennelijk met de bedoeling een overval te plegen op de supermarkt.

Rond 7.00 uur kwam bij de politiemeldkamer een melding binnen van een getuige die een verdachte auto met daarin twee mannen geparkeerd zag staan op het Julianaplein. Deze auto bleek vervolgens gesignaleerd te staan als gestolen. Terwijl politiemensen onderweg waren naar Zetten bracht de getuige verslag uit aan de meldkamer en vertelde dat de auto zich op een gegeven moment verplaatste naar de achterkant van de supermarkt. De ter plaatse gekomen agenten klopten aan bij de ingang van de supermarkt, waar hen door een medewerker werd verteld dat er niets aan de hand was en dat er buiten het personeel niemand in de winkel was. Daarop liepen de agenten naar de zijkant van de zaak, waar zich het magazijn bevindt waarin op dat moment personeel aanwezig was.

Bedreiging met vuurwapen
In het magazijn troffen de agenten drie personeelsleden aan, die op hun knieën zaten. Tussen hen in stonden twee mannen. De agenten hebben de twee verdachten direct aangehouden. Eén van hen bleek in het bezit te zijn van een mes. De personeelsleden vertelden dat zij vlak voor de komst van de politie bedreigd waren met een vuurwapen.

Het vuurwapen was op het moment van de aanhouding niet in het bezit van de verdachten. De technische recherche heeft het wapen inmiddels in het magazijn terug gevonden. Het gaat om een geladen pistool. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem, waar zij worden gehoord.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de zaak. Naast het verhoor van de beide verdachten, zullen getuigen en personeel worden gehoord. In zowel de auto van de verdachten als op de plaats van het delict zal een sporenonderzoek worden gehouden.
---

Politie onderzoekt verkrachting in Zetten

ZETTEN - Gistermiddag, 8 augustus, heeft een 22-jarige vrouw uit Zetten aangifte gedaan van een verkrachting, gepleegd op dinsdagavond 6 augustus. De verkrachting vond plaats op het Zettensepad in Zetten, vermoedelijk rond 23.30 uur. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het slachtoffer verklaart dat zij die avond rond 23.30 uur op het Zettensepad (een fietspad dat van Zetten naar Hemmen loopt) wandelde in de richting van Hemmen, toen een haar onbekende man haar tegemoet kwam lopen. Toen de man haar was genaderd, greep hij haar vast en duwde haar de begroeiing langs het fietspad in. De vrouw heeft zich verzet en om hulp geroepen, maar toen de man haar verbaal bedreigde heeft zij zich uit angst stil gehouden. Daarna werd zij door de man verkracht. De man is na het misdrijf over het Zettensepad weggelopen in de richting van Hemmen. Het slachtoffer is terug gegaan naar haar woning.

Politieonderzoek
De vrouw meldde de verkrachting de volgende dag laat in de middag bij de politie. De aangifte werd gistermiddag door medewerkers van het Bureau Zeden opgenomen. De politie heeft de plaats delict onderzocht, alsmede werd een buurtonderzoek verricht. De verzamelde gegevens moeten nog worden verwerkt.

De politie is op zoek naar een lange slanke blanke man in de leeftijd van 20 - 30 jaar.

Mogelijke getuigen van de verkrachting worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl