Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op zoom, 9 augustus 2002

Datum: 9/8/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM STEENBERGEN
Autoinbraak
Woensdagnacht werd in Dinteloord een tweetal autos opengebroken.Van één auto, die geparkeerd stond in de Prins Willem Alexanderstraat, werd een tweetal ruiten vernield. Er werd een autoradio ontvreemd.Van de andere auto, die geparkeerd stond in de Prins Florisstraat, werd eveneens een ruit vernield. Hier werd de autoradio-/CD-speler ontvreemd.

TEAM HALDERBERGE
Inbraak in lingeriezaak
Een lingeriezaak die gevestigd is aan de Tuin van Gerlagh in Hoeven, kreeg vannacht onverwacht bezoek.De dader(s) kwamen via de achterzijde van het pand binnen door met grof geweld de deur te forceren.Vervolgens is het pand doorzocht en werd onder andere een aantal dozen met lingerie ontvreemd. Het exacte schadebedrag is nog niet bekend.

TEAM RUCPHEN
Inbraak woning
Afgelopen nacht tussen 01.00 en 03.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge. De dader(s) kwamen de woning binnen door aan de achterzijde een bovenlicht te forceren. De benedenverdieping werd vervolgens doorzocht. Uit de woning werd een sleutelbos en een portemonnee gestolen met daarin 200 euro en een bankpasje. Verder hebben de dader(s) vanuit de schuur een rode Trike, van het merk Kawasaki weggenomen. De waarde is niet bekend. Vermoedelijk is deze Trike van het terrein van afgeduwd en opgeladen. Inmiddels zijn de sleutels en de portemonnee, zonder het geld, in de buurt aangetroffen en bij de eigenaar terugbezorgd.

Poging tot diefstal uit auto
Door een inwoner uit Sprundel werd aangifte gedaan van poging tot diefstal uit haar auto, een Fiat Punto. De diefstal zou ergens in de afgelopen dagen zijn gepleegd op de Hilsondisstraat in Sprundel.De dader(s) heeft geprobeerd het voorportier open te wrikken om zo in de auto te komen. Dat is niet gelukt.De benadeelde heeft hierdoor wel een aanzienlijke plaatschade aan het portier.

Diefstal uit auto
Door een inwoner uit Sprundel werd aangifte gedaan van diefstal uit haar auto, een Opel Corsa. Woensdagnacht stond de auto geparkeerd op de Koekoekstraat in Sprundel. De dader(s) heeft een portier van de auto opengewrikt. Dit keer lukte dat wel en is een drietal dartpijlen weggenomen, waarde van de dartpijlen ongeveer 135 euro. Het schadebedrag van de auto is nog niet bekend.

Diefstal uit auto
Vannacht was het wederom raak in de Koekoestraat in Sprundel. De eigenaar van een Peugeot 205 deed aangifte van inbraak in zijn auto. De rechtervoorportier ruit werd ingeslagen, waarna de dader(s) een autoradio/CD-speler van het merk Philips, een Adidas zonnebril, een leesbril en 10 cd´s wegnamen. De waarde van het weggenomene bedraagt naar schatting ongeveer 350 euro. De braakschade ongeveer 150 euro.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Ontruiming hennepkwekerij
Naar aanleiding van een tip van een buurtbewoner werd een onderzoek ingesteld naar een in de omgeving aanwezige hennepkwekerij. Donderdagochtend werd een huiszoeking gedaan in een flatwoning op de Eikenlaan in Roosendaal. Aldaar werd een reeds in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. Er werden geen planten meer aangetroffen, er was reeds geoogst. Alle aanwezige apparatuur werd door de politie inbeslaggenomen en vernietigd.