Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-08-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 15.30 uur) Vrijdag 9 augustus 2002

Kerkrade, rijden onder invloed:

Een 37 jarige inwoonster van Kerkrade is vrijdagmorgen 9 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobiliste werd omstreeks 02.15 uur door een politiepatrouille gecontroleerd op de Prinses Irenestraat te Kerkrade naar aanleiding van het rijden met hoge snelheid. Bij het eerste contact met de bestuurster werd een alcoholgeur geroken en moest zij een alcoholblaastest ondergaan. Nadat deze aangaf dat er alcohol in het spel was werd de automobiliste meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse afgelegd werd. De uitslag van deze analyse gaf een alcoholpromillage aan van 1.8 promille. Tegen de inwoonster va Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon zijn huiswaarts.

Kerkrade, autobrand:
Vrijdagmorgen 9 augustus 2002 is een geparkeerde personenauto spontaan in brand gevlogen op de Barbarastraat te Kerkrade. De eigenaresse had de auto donderdagmiddag nog gebruikt en daarna geparkeerd onder een carport voor de woning. Nadat de auto omstreeks 03.25 uur vlam vatte schoot deze uit eigen beweging naar voren en kwam tegen de gevel van de woning tot stilstand. De gewaarschuwde brandweer had de fel brandende auto snel geblust. De auto brandde geheel uit. De carport liep zware schade op.

Kerkrade, inbrekerswerktuigen:
De politie heeft vrijdagmorgen 9 augustus 2002 proces-verbaal opgemaakt tegen een 26 jarige inwoner van Kerkrade die in het bezit was van inbrekerswerktuigen.
De politie surveilleerde de voorbije nacht met grote regelmaat in de omgeving van Haanrade en Chevremont na het melden van enkele pogingen tot auto-inbraak en een auto-inbraak op de Ahornstraat. Ondanks een goed signalement kon echter geen persoon opgespoord worden die aan het signalement voldeed.
Omstreeks 05.00 uur werd in een bushokje aan de Zonstraat een man aangetroffen die omstreeks 01.00 uur ook al lopend in de buurt werd gecontroleerd. Opvallend was echter dat de man bij de eerste controle geheel andere kleding droeg. Hij had toen niets bij zich. Nu echter had hij een mes in zijn bezit en een combinatietang met diverse uitklapbare onderdelen, waaronder een schroevendraaier. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuig in de voor de nachtrust bestemde tijd. Ook het mes werd in beslag genomen.

Kerkrade, winkeldief:
In een bouwmarkt gevestigd aan de Roda J.C. ring te Kerkrade is donderdagmiddag 8 augustus een winkeldief op heterdaad betrapt. De 66 jarige inwoner van Oirsbeek had in de bouwmarkt een bitset, een multimeter een drie mesjes onder zijn jas gestopt, waarmee hij zonder te betalen de winkel verliet. Aan de uitgang werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen en kwam het gestolene uit de kleding te voorschijn. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van afhandeling snelrecht kreeg de inwoner van Oirsbeek een transactiesvoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon de winkeldief het politiebureau weer verlaten. De gestolen spullen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.