Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 9 augustus 2002, district Tilburg

Datum: 9/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Man draait dol na partijtje Pool,
TILBURG: Op donderdag 8 augustus 2002, om 10.45 uur werd de assistentie ingeroepen van de politie in een hotel te Tilburg. Daar werd om geld een partijtje Poolbiljart gespeeld. Dit eindigde in een vechtpartij. Een 47-jarige Maastrichtenaar kon niet tegen zijn verlies. Hij gooide en sloeg met stoelen. Buiten het hotel vernielde hij nog een auto De man is ter plaatse door de politie aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. In verband met zijn verwarde toestand is hij overgedragen aan de crisisdienst van het GGZ.

Aanhouding vier Fransen met drugs
TILBURG: Op donderdag 8 augustus 2002, om 19.20 uur werd op de Ringbaan Zuid te Tilburg een Franse auto gecontroleerd met vier uit Frankrijk afkomstige mannen respectievelijk, 25, 25, 26 en 21 jaar oud. Het viel de politie op dat de auto erg naar Hasj rook. Zij stelde op grond van de Opiumwet een nader onderzoek in. In de auto werden acht zakjes en twee blokjes hasj met een gezamenlijk gewicht van 50 gram aangetroffen. De Fransen waren op weg terug naar Frankrijk. De drugs zijn in beslag genomen. Na aanhouding en verhoor, kregen zij elk een transactie van 200 Euro uitgereikt en zijn vervolgens heengezonden.

Wegpiraat met wapens aangehouden
TILBURG Op vrijdag 9 augustus 2002, om 02.45 uur wilde de politie op de Ringbaan Zuid een auto controleren. Direct na een stopteken te hebben gegeven reed de bestuurder met hoge snelheid Tilburg in. Hierbij werden zeer hoge snelheden gehaald. Er ontstonden voor hem en andere weggebruikers levensgevaarlijke situaties. De 20 jarige bestuurder kon bij zijn woning worden aangehouden. In zijn auto werd een verboden mes aangetroffen en een traangas spuitbusje. Deze en de auto zijn inbeslaggenomen. De bestuurder is voor verder onderzoek ingesloten.

Dronken en agressieve man aangehouden
TILBURG: Op vrijdag 9 augustus 2002, om 06.40 uur werd op perron 2 van het Station aan de Spoorlaan te Tilburg een 59 jarige Tilburger aangehouden die ter plaatse vernielingen pleegde en zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Men enige moeite is hij aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gewapende overval op Taxichauffeur
TILBURG: Op donderdag 8 augustus 2002 vond omstreeks 22.00 uur op de Gentiaanlaan een gewapende overval plaats op een taxichauffeur. De chauffeur had de betreffende klant die overviel kort daarvoor opgehaald aan het Paletplein te Tilburg. De klant vroeg de chauffeur te stoppen in de Gentiaanlaan. Op dat moment bedreigde hij de chauffeur met een vuurwapen en eiste geld. De chauffeur stapte onmiddellijk uit de taxi. Hij rende roepend om hulp weg en belde overal aan. De overvaller is hierop gevlucht. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Zij kunnen zich melden onder telefoon 0900-8844.

Diefstal met geweld van een bromscooter
OISTERWIJK: Op donderdag 8 augustus 2002, om 21.30 uur werd een 16 jarige Oisterwijker op de Nijverheidsweg te Oisterwijk het slachtoffer van beroving van zijn blauw/zilveren bromscooter, merk Gilera, verzekerings nummer XTP-140. Hij werd klemgereden door de bestuurder van een blauwe scooter, Gilera Runner. Een rood kleurige scooter, waarop twee personen zaten sloten zijn weg naar achteren af. Onder bedreiging met geweld pakte de bijrijder van de rode bromscooter de scooter van het slachtoffer af, waarna de drie daders zich uit de voeten maakten. Ook hier is de politie op zoek naar mogelijke getuigen.