Ingezonden persbericht


Texas Instruments RFid Systems introduceert 13,56 MHz-productlijn met lezers en kaarten voor de beveiligings- en toegangscontrolemarkt

Hoger beveiligingsniveau door unieke identificatie en uitgebreid beschrijfbaar geheugen

Almelo, 09 augustus 2002 ? Texas Instruments Radio Frequency Identification (TI-RFid?) Systems introduceert een nieuwe lijn RFID-producten voor toegangscontrole en beveiliging. De nieuwe systemen werken met kaart en lezer op een frequentie van 13,56 MHz. De 'vicinity cards' (waarbij de drager de kaart niet door de lezer hoeft te halen om geïdentificeerd te worden, maar eenvoudigweg 'langs' kan lopen) en de S-6400 Reader-serie staan borg voor een betere beveiliging, dankzij het programmeerbare geheugen ter grootte van 2000 bit en de unieke en veilige identificatie. De kosten zijn daarentegen concurrerend met die van traditionele 'proximity cards' (waarbij de drager voor de lezer moet staan of de kaart door de lezer moet halen). Met haar productiecapaciteit is Texas Instruments in staat om wereldwijd grote volumes van hoge kwaliteit te produceren, waardoor het een passend antwoord biedt op de toenemende vraag naar 13,56 MHz-oplossingen.

ISO-overeenkomstig
De 13,56 MHz-kaarten en -lezers van TI-RFid zijn geheel conform de norm ISO 15693 voor 'vicinity cards'. Hierdoor kunnen leveranciers van oplossingen voor beveiliging en toegangscontrole vertrouwen op een betere beveiliging en verificatie, programmeer-mogelijkheden 'aan de deur' (lezen en schrijven), compatibiliteit over alle leveranciers en toepassingen heen, en de mogelijkheid om meerdere kaarten tegelijkertijd te lezen. De 13,56 MHz-technologie van Texas Instruments is bovendien compatibel met de normen ISO 14443 A/B voor smartcards. Dit maakt een duidelijke en eenvoudige migratie mogelijk naar nieuwe contactloze betaalsystemen, met waardes die op de kaart zelf kunnen worden opgeslagen of transacties middels RFID kunnen worden geactiveerd.

TI-RFid kaarten en badges
De kaarten en badges van TI-RFid kunnen worden voorzien van een unieke identificatiecode. Meerdere gegevens kunnen rechtstreeks naar de kaart worden weggeschreven en daar opgeslagen, en dat geheel onafhankelijk van het hostsysteem. Dit maakt het mogelijk dat medewerkers belangrijke informatie als autorisatiecodes, certificaties of medische gegevens met zich mee kunnen dragen. Een geheugen van meer dan 2000 bit wil zeggen dat de kaarten vijftigmaal zo veel gegevens kunnen bevatten als de traditionele oplossingen op 125 kHz. De kaarten van TI-RFid bieden bovendien een betere encryptie en beschikken over de gegevenscapaciteit om de ID-kaarten niet alleen in te zetten voor toegangscontrole, maar ook voor andere autorisatieoplossingen, zoals biometrie (vingerafdruk bijvoorbeeld).

TI-RFid lezers
De lezers uit de TI S-6400-serie, bedoeld voor toegangscontrole, hebben een verbeterd leesbereik en een hogere overdrachtssnelheid. De lezers ondersteunen RS-485 en Wiegand 24-64 bit. Het leesbereik is 40% groter dan bij traditionele systemen en bovendien is het mogelijk om meer personen snel, accuraat en zelfs simultaan te verwerken. De 13,56 MHz-lezers hebben hierdoor een snelle en nauwkeurige leeszone voor meerdere kaarten, waardoor problemen worden voorkomen die doorgaans optreden wanneer twee of meer traditionele 'proximity cards' zich in hetzelfde leesveld bevinden. De huidige lezers zijn eenvoudig te monteren in nieuwe of bestaande applicaties en zijn leverbaar in diverse formaten voor wand- of deurpostmontage of inbouw.

Als pionier op het gebied van RFID-technologie heeft Texas Instruments over de hele wereld meer dan 180 miljoen tags verspreid in de meest uiteenlopende toepassingen, zoals voor contactloze betalingssystemen, voertuigbeveiliging en tracking & tracing in productie- en logistieke processen. Nu betreedt zij met haar ervaring ook de markt voor beveiliging en toegangscontrole.


- einde persbericht -

Over Texas Instruments
Texas Instruments (TI) is een internationale producent van halfgeleiders en 's werelds belangrijkste ontwerper en leverancier van digitale signaalverwerking en analoge technologieën. Daarmee verschaft het bedrijf de motoren voor de digitalisering van de elektronica. TI heeft zijn hoofdkantoor in Dallas (Texas) en produceert ook sensoren en besturingselementen, educatieve en productiviteits-verhogende software en oplossingen voor digitale beeldverwerking. TI heeft productie- of verkoopvestigingen in meer dan 25 landen. In 1991 bracht TI als eerste internationaal opererende halfgeleiderproducent een RFID-systeem op de markt. Kijk voor meer informatie over producten en diensten van Texas Instruments op www.ti.com

Over TI-RFid?
Texas Instruments Radio Frequency Identification Systems (TI-RFid?) is ontwikkelaar en producent van beproefde (RFID-)oplossingen die in uiteenlopende soorten applicaties worden gebruikt. Texas Instruments was met de oprichting van TI-RFid? in 1991 de eerste internationale producent van halfgeleiders die RFID-systemen op de markt bracht. Voor meer informatie: www.ti-rfid.com

Persinformatie
Marga Klinkhamer
Texas Instruments
Telefoon (0546) 87 93 00
E-mail m-klinkhamer@ti.com

Marlous Löffelman
Jeronimus|Wolf BV
Telefoon (0344) 677 300
E-mail marlous@jeronimus-wolf.nl