Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 9-08-2002
Berichten van vrijdag 09-08

Martin Panman 0651611628

Winkeldief gepakt

ASSEN Donderdagmiddag betrapte een beveiligingbeambte van een winkel aan het Koopmansplein in Assen een winkeldief. Deze ging er echter als een haas vandoor. Buiten kon de man worden aangehouden. Hij werd overgedragen aan de politie. De 33 jarige verdachte uit Geeuwenbrug had kinderkleding gestolen ter waarde van ruim 80 euro.

Snelkraak

Emmen Vanmorgen om even over zeven werd met een steen een grote ruit ingegooid van een fietsenzaak aan de Noordbargerstraat. Achter het raam stond een Batavus damesfiets type Shoshone. Deze fiets is door de dief weggehaald. De fiets is voorzien van het frame nummer r164280 en heeft een waarde van bijna 1300 euro. De politie zoekt getuigen van deze kraak.

Veel te veel gedronken

ASSEN Vanmiddag om 13.30 zag een politieman op de A28 een auto slingerend rijden. Na een stopteken gaf de blaastest aan dat hij te veel gedronken had. De 53 jarige man uit Zwolle werd daarop aangehouden en mee genomen naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse 960
µgl aan. (2.1 prom.) Het rijbewijs van de Zwollenaar werd ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal.

Milieuvlucht

Drenthe Met een Cesna van de KLPD en twee milieumensen van Politie Drenthe is donderdagmiddag een milieuvlucht uitgevoerd boven Noord Drenthe. Vanuit de lucht werd een Oliespoor waargenomen in de haven van Assen (Steigermesschen); een hoeveelheid afval werd gezien in een natuurterrein in Peest; het verbranden van afval zag men in Zeijen en een rommel-erf trof men aan in Peize. Van de locaties zijn fotos gemaakt en de politie gaat een verder onderzoek instellen.

Metro ontspoord

ASSEN/MEPPEL Vanmorgenvroeg kreeg de politie in Assen een melding dat jongelui kranten die bij het NS station lagen op straat hebben gegooid. Terplaatse trof de politie een grote hoeveelheid Metros aan die in de buurt van het station verspreid lagen. Ook zagen de politiemensen jongelui lopen op de Noordersingel. Een paar daarvan verklaarden de kranten op straat en in een container te hebben gegooid. Zij zijn meegenomen en onder toezicht van de politie is de zaak weer opgeruimd.

In Meppel gebeurde hetzelfde. Ook daar lagen de Metrokranten over de grond en was een plantenbak omvergegooid. (Het spoor lag bezaaid met geraniums). In de fietsenstalling bij het station bleken zon 15 fietsen te zijn vernield. De jongelui bij het station, die de trein hadden gemist, hadden niets gezien, niets gehoord en natuurlijk niets gedaan.

Probleem bij beweegbare drempel

DE KIEL Door wegwerkzaamheden in de bebouwde kom van De Kiel, waar o.a. de beweegbare drempel wordt geplaatst, is de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Dit is duidelijk door borden aangegeven. Alleen aanwonen mogen (voorzichtig) doorrijden. Nu blijkt dat veel bestuurders zich niets aantrekken van de bebordingen en wegafzettingen. Men rijdt gewoon door en gebruikt het fietspad.

Dit is niet de bedoeling. Donderdag zijn meer dan 20 automobilisten bekeurd. De komende dagen zal de politie er op toezien dan de verkeersregels worden nageleefd. De controles zullen ook de volgende week doorgaan.