Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdagmiddag 9 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Leens: lijk in de boom
De politie werd donderdagavond gewaarschuwd voor een lijk die in een boom hing van een bosperceeltje langs de Leenstertillen bij Leens. Een geschrokken voorbijganger had dit geconstateerd en durfde zelf niet te kijken. Bij de komst van de politie bleek dat er een tweede lijk in de boom hing. Dit was inmiddels verworden tot een skelet die s nachts verlicht kon worden, zo bleek. Even verderop zagen de agenten een gevulde persoonlijkheid hangen. Het bleek om een met stro gevulde overall te gaan. Toen werd ook meteen duidelijk wie er verantwoordelijk waren voor de lugubere situatie. Uit het bos kwamen plotseling enkele levende wezens. Het bleek om een groepje jongens te gaan die bezig waren met de voorbereidingen van een spooktocht. Dit in het kader van de plaatselijke spelweek voor de jeugd. Ze kregen het advies om gedurende de dag de lijken aan het oog te onttrekken, hetgeen ze deden.

Groningen: nieuwe dronkaard opgepakt
De politie heeft vrijdagmiddag een 33-jarige zonder vaste woonplaats opgepakt. De man viel op de Grote Markt het publiek lastig en was in het bezit van een tweetal geopende bierflesjes. De man kon nauwelijks op zijn benen staan. Hij werd ingesloten in een dronkemancel aan het politiebureau.

Groningen: tasjesrover door getuigen gepakt
Op de Oosterstraat heeft de politie een 40-jarige bekende straatrover gepakt. Getuigen zagen dat de man achter een vrouw aanliep die een schoudertas in haar fietstas had zitten. Op een onbewaakt ogenblik nam de verdachte de tas uit de fietstas en wilde weglopen. De getuige zag echter kans de verdachte te achterhalen en samen met medewerkers van de milieudienst over te dragen aan de politie. De verdachte bleek in het bezit van een eerder gestolen portemonnee. Hij is ingesloten.

Groningen: invalideman te water
Op de Grevingaheerd raakte een 86-jarige man met zijn invalidenwagen in een sloot terecht. Getuigen zagen het gebeuren en haalden de man, die klem onder zijn kar zat uit de sloot. Door medewerkers van de GGD is de man geholpen en thuis afgeleverd. Vermoedelijk is hij onwel te water geraakt.

Inlichtingen, afdeling Communicatie tel. 0900-8844(lokaaltarief)