Koninklijke Ahold


Disco Ahold International Holdings

Zaandam, 9 augustus 2002 - Ahold heeft de volledige controle gekregen over Disco Ahold International Holdings (DAIH), de voormalige joint venture met Velox Retail Holdings (VRH) in Latijns-Amerika.

Ahold maakte op 17 juli het voornemen bekend om de aandeelhoudersovereenkomst met VRH te beëindigen. Op 16 juli werd bekend dat VRH in gebreke was gebleven ten aanzien van een aantal bankschulden. Als gevolg daarvan diende Ahold leningen en vrijwel alle door VRH gehouden aandelen over te nemen voor een totaal bedrag van circa USD 490 miljoen. Deze transacties zijn inmiddels afgerond en de aandeelhoudersovereenkomst tussen VRH en Ahold is beëindigd. Het directe belang van Ahold in DAIH is hierdoor toegenomen van 66% tot 100%.

De overname van leningen en de aankoop van aandelen DAIH die in het bezit waren van VRH zal volgens de Nederlandse (Dutch GAAP) en Amerikaanse (U.S. GAAP) boekhoudkundige regels in het tweede kwartaal van 2002 leiden tot een aanzienlijke afwaardering van circa Euro 350 - 450 miljoen Euro, aangezien het betaalde bedrag de reële waarde van de DAIH-aandelen overschrijdt.

Disco Ahold International Holdings beschikt over 350 supermarkten in vier Latijns-Amerikaanse landen: Argentinië, Chili, Peru en Paraguay. Ahold is nu volledig eigenaar van de 236 Disco supermarkten in Argentinië met een omzet van Euro 2,1 miljard in 2001. Voorts heeft Ahold een 70% belang in Santa Isabel met supermarkten in Chili (76), Peru (30) en Paraguay (11), met een totale omzet in 2001 van Euro 771 miljoen.

Ahold Corporate Communicatie:
075.659.5720

GSM
Annemiek Louwers: 06.53.98.16.06
Nick Gale: 06.55.77.22.83


---

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en worden geacht te vallen onder de zogeheten 'safe harbors'. Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot,( impliciete) verklaringen met betrekking tot verwachte afwaarderingen en schattingen met betrekking tot de reële waarde van bepaalde aandelen, verwachte verhogingen van omzet, bedrijfsresultaten en marktaandelen, schattingen met betrekking tot winst(groei) en winst per aandeel en synergieën van aangekondigde acquisities. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van die welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de algemene economische omstandigheden en wijzigingen in rentestanden in de landen waar Ahold actief is, in het bijzonder in Latijns-Amerika, toename van concurrentie op de markten waar Ahold opereert, wijzigingen in marketing methoden van concurrenten, ondervonden moeilijkheden bij de integratie van overgenomen ondernemingen, het gedrag van andere marktdeelnemers en maatregelen van overheden of andere regelgevende instanties. Schommelingen in wisselkoersen tussen de Euro en de andere valuta waarin de activa, schulden en bedrijfsresultaten van Ahold worden aangeduid, met name de Amerikaanse Dollar en Argentijnse Peso, kunnen de werkelijke resultaten beïnvloeden, evenals andere factoren aangehaald in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Lezers worden geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Voor een meer gedetailleerde uiteenzetting van dergelijke risico's en andere factoren wordt verwezen naar Aholds meest recente jaarverslag (Form 20-F). Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.

Buiten Nederland is Koninklijke Ahold N.V. - dit is haar statutaire naam - bekend onder de naam "Royal Ahold" of eenvoudigweg "Ahold".
---

Koninklijke Ahold N.V
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
tel: +31 (0)75 659 57 20
fax: +31 (0)75 659 83 02
http://www.ahold.nl