Gemeente Amsterdam

|
Partijen weer op een lijn rond crisisopvang

Partijen weer op een lijn rond crisisopvang

Afgelopen week hebben de uitvoerende organisaties die betrokken zijn bij de crisisopvang van verwarde en psychiatrische personen een aantal problemen gesignaleerd rondom het gebruik van de screeningsruimte in Amsterdam. Met name de doorstroom van patiënten naar zorginstellingen, blijkt een groot probleem. De crisisopvang van de GGZ en de politie hebben elkaar daarbij over en weer verwijten gemaakt.

Vandaag heeft de wethouder zorg van Amsterdam, mevrouw Belliot de betrokken partijen bij elkaar geroepen. De politie en de GGZ hebben inmiddels de gelederen gesloten en toegezegd volledig mee te werken aan een oplossing. Tijdens het gesprek is besloten de screeningsruimte tijdelijk buiten gebruik te stellen zodat tevens een aantal noodzakelijke aanpassingen van technische aard kan worden uitgevoerd.

Wethouder Belliot heeft de uitvoerende organisaties opdracht gegeven binnen twee weken met een voorstel voor een oplossing van de problemen te komen. Volgende week praat de wethouder met het ministerie van Volksgezondheid dat eindverantwoordelijk is voor de GGZ.

Amsterdam, 9 augustus 2002 Herbert Raat ^


-

© gemeente Amsterdam - 12-08-2002