Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Anja Deijl
Datum: 9 augustus 2002


Politie-assistentie Alphen aan den Rijn
Politieagenten hebben donderdagmorgen geassisteerd bij de hulpverlening aan een 16-jarige jongen uit Alphen met brandwonden. Op de Aarkade was de jongen rond 09:30 uur bezig met iets schoon te maken waarbij hij wasbenzine gebruikte. De jongen had niet het geduld om de benzine te laten drogen en gebruikte een aansteker. Toen de vlam in de fles sloeg en er wasbenzine over de jongen kwam, liep hij brandwonden op. Door meteen in een nabijgelegen sloot te springen, wist hij de vlammen te doven. Met brandwonden aan onderrug en armen is het slachtoffer met een ambulance naar LUMC gebracht voor verdere medische verzorging.

Politie onderzoekt inbraak juwelier Roelofarendsveen
De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft in de loop van donderdag 8 augustus een sporenonderzoek uitgevoerd in en rond een juwelierszaak in Roelofarendsveen. Donderdagochtend ontdekte de eigenaar dat er sieraden gestolen waren. De dieven hadden via het dak ingebroken en bij hun breekwerk een grote ravage aangericht. De omvang van de buit was bij het doen van aangifte nog niet bekend.

Politie neemt aangifte mishandeling op Noordwijk
De politie van Noordwijk heeft de aangifte opgenomen van een 23-jarige vrouw uit Noordwijk en haar 29-jarige vriend. De twee parkeerden donderdag rond 03:30 uur de auto aan de Parallelboulevard toen een man op hen toestapte en naar een hotel vroeg. Meteen daarop zonder enige aanleiding begon de man vuistslagen uit te delen. Ook een tweede man naderde en begon te schoppen en te slaan. Even abrupt als het slaan begon, hield het ook weer op. De vrouw en haar vriend liepen bulten en blauwe plekken op, maar medische verzorging was niet nodig. Na het incident werd niet meteen de politie gewaarschuwd. In de loop van de dag kwam het tweetal op het politiebureau aangifte doen. Bij de aangifte konden zij een nauwkeurig signalement van de twee mannen geven.

Politie vindt bestuurder Peugeot 309 Rijnsaterwoude
De politie is de bestuurder van de Peugeot 309 op het spoor gekomen die zaterdag 3 augustus betrokken was bij een dodelijk ongeval op de N207. Hierbij kwam een 33-jarige automobilist uit Hellevoetsluis om het leven. De verdachte is een 28-jarige Gouwenaar. Deze verklaarde tegenover de politie dat hij inderdaad de bewuste dag de bus van Connexxion inhaalde. Door deze inhaalmanoeuvre moest het slachtoffer zeer hard remmen, kwam terecht op de verkeerde weghelft en botste tegen de bus aan. De man was op slag dood. De Gouwenaar is na de aanrijding doorgereden. Verder wordt hem gevaarlijk rijgedrag, verlaten plaats ongeval en dood door schuld ten laste gelegd.