Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.30 uur

Bloedige vechtpartij

TULL EN T WAAL Twee mannen raakten donderdagavond gewond bij een bloedige vechtpartij. De mannen kenden elkaar en hadden al eerder ruzie gehad.

Donderdagavond rond 20.15 uur sprak een 37-jarige Nieuwegeiner de 29-jarige inwoner van Tull en t Waal op de Waalseweg aan. Na een woordenwisseling ontstond een vechtpartij waarbij de één een schroevendraaier en de ander een ijzeren pijp gebruikte. Beide mannen moesten naar het ziekenhuis; de Nieuwegeiner werd daar opgenomen en zal later worden verhoord. De man uit Tull en t Waal werd aangehouden.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN De politie hield op aangeven van winkelpersoneel twee mannen aan die werden verdacht van winkeldiefstal. Een van de mannen bleek niets met de zaak te maken te hebben.

Ondanks dat hij probeerde op een slinkse manier de winkel aan de Raadstede te verlaten, ging donderdagmiddag tegen 16.00 uur toch het alarm af. Een winkelbediende ging achter de man aan en sprak hem aan. De man ontkende iets te hebben gestolen. De bediende belde de politie, die kort daarop twee mannen aanhield, een 28-jarige Nieuwegeiner en een 37-jarige man uit IJsselstein. Deze laatste had niets met de zaak te maken; tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt.