Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-08-2002 Persbericht regionaal

Achtervolging op A12

HEUVELRUG/BINNENSTICHT Op donderdagavond 8 augustus heeft de politie over de rijksweg A-12 een 25-jarige vrouw uit Meerbusch (Duitsland) achtervolgd. Rond 19.30 uur ontving de politie Utrecht de melding van de politie van Gelderland Midden dat een personenauto met hoge snelheid en roekeloos rijgedrag over de A-12 ter hoogte van Arnhem richting Utrecht reed. Daarop werd de achtervolging ingezet.

De vrouw reed met snelheden tussen de 150 en 190 k/m per uur over de snelweg en haalde daarbij het verkeer zowel rechts als links in. Ter hoogte van Veenendaal raakte de vrouw een personenauto toen zij deze links passeerde. Hierdoor liep deze personenauto schade op aan de linkerzijde. Diverse politievoertuigen van district Heuvelrug, Binnensticht, Politie Regio Gelderland Midden en het KLPD zetten de achtervolging in.

Ter hoogte van de afrit Bunnik maande de politie het verkeer op de snelweg tot langzaam rijden. De vrouw passeerde dit langzaam rijdende verkeer via de vluchtstrook met onverminderde snelheid. Bij Lunetten stak zij de snelweg over en ging uiterst links rijden en passeerde daarbij rakelings diverse voertuigen. Vervolgens ontstond een aanrijding met twee personenautos. Daarop raakte de vrouw de middengeleider en schoot over de weg naar rechts waar het voertuig zwaar beschadigd tot stilstand kwam.

De politie zette het voertuig direct klem en de vrouw werd aangehouden. Zij verzette zich hevig bij de aanhouding en werd geboeid overgebracht naar bureau Zeist. Een arts die haar in het bureau onderzocht constateerde dat de vrouw psychisch in de war was.