Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.15 uur

Getuigen houden autokraker aan

AMERSFOORT Getuigen van een auto-inbraak hielden donderdagmiddag tegen 15.30 uur de inbreker aan.

De inbreker, een 32-jarige inwoner van Amersfoort, had op de Langestraat een autoradio uit een auto gestolen. Twee mensen die dit zagen zetten de achtervolging in. Op de Beestenmarkt hadden ze de man te pakken. Die verzette zich echter heftig tegen zijn aanhouding en begon te bijten en te schoppen. De getuigen lieten niet los en konden de inbreker aan de politie overdragen. Op het politiebureau bleken nog twee zaken tegen de man open te staan. Hij zit vast tijdens het onderzoek door de politie.

Omstanders houden zakkenrolsters aan

AMERSFOORT De politie hield donderdagmiddag rond 16.00 uur op het Neptunusplein drie meisjes aan wegens zakkenrollen.

De meisjes, een zestienjarige uit Amsterdam, een veertienjarige Nieuwegeinse en een zestienjarige uit De Meern, hadden de portemonnee van een vrouw gestolen en werden door omstanders tegengehouden. De portemonnee werd teruggevonden. De meisjes ontkenden de zakkenrollerij. Zij worden echter ook verantwoordelijk gehouden voor twee andere gevallen van zakkenrollerij, eerder donderdag op de Hellestraat. Alle drie de dames zitten vast terwijl de politie het onderzoek voortzet.

Gevecht na geluidsoverlast

AMERSFOORT Overlast van rondhangende jeugd resulteerde vrijdagmorgen kort na middernacht op de Theo Uden Masmanstraat in een vechtpartij tussen vier jongeren en een buurtbewoner.

De buurtbewoner, een 64-jarige man, sprak de jeugd aan, maar dit liep uit op een gevecht waarbij de buurtbewoner een hoofdwond en een geschaafde elleboog opliep. De jongeren gingen er vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Te veel op, nog wat zaken open

AMERSFOORT Een 22-jarige automobilist uit Amersfoort viel donderdagavond rond 20.15 uur op doordat hij met hoge snelheid over de Van Randwijcklaan reed. De politie controleerde de man. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Daarvoor werd hij bekeurd. Hem werd ook een alcoholtest afgenomen. Hij blies 0,8 promille en hiervoor wordt ook proces-verbaal opgemaakt. Verder bleek de man nog enkele straffen tegoed te hebben. Hij is daarop ingesloten.