Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 9 augustus 2002

Stellent volgens de Meta Group één van de leiders in de markt voor content management systemen

Stellent, aanbieder van content management oplossingen, wordt in het recent door de Meta Group gepubliceerde evaluatierapport 'Web Content Management Metaspectrum', als één van de 'leiders' in de markt voor content management systemen genoemd. In het rapport wordt Stellent voor het onderdeel visie en strategie, dat betrekking heeft op aspecten als positionering/segmentatie, marktgerichtheid en toekomstvisie, met 'uitstekend' beoordeeld.

De bedrijven, die volgens de Meta Group als leiders in de markt voor web content management beschouwd mogen worden, zijn de aanbieders, die wereldwijd vertegenwoordigd zijn; die beschikken over een omvangrijke installed base, geavanceerde technologie en goede mogelijkheden tot integratie met andere systemen en technologieën. Bovendien moeten ze beschikken over betrouwbare verkoopkanalen c.q. partners en in staat zijn om complexe en internationale projecten te ondersteunen. Continuïteit voor de lange termijn is dus ook een belangrijke voorwaarde. "Web content management blijft een dynamische en snel groeiende markt, die in 2004 wereldwijd goed zal zijn voor een omzet van zo'n 10 miljard dollar," voorspelt Andrew Warzecha, senior vice-president van de Meta Group. "Aanbieders, die in kunnen spelen op de toenemende behoefte van klanten aan de ontwikkeling en het beheer van content met behulp van native authoring tools, betrouwbare administration tools en die goede mogelijkheden bieden voor integratie met application server functionaliteiten, zullen de komende jaren een dominante positie in de content management industrie innemen."

"We zijn er trots op, dat we in het overzicht van de Meta Group als één van de marktleiders op het gebied van web content management naar voren komen," reageerde Vern Hanzlik, CEO van Stellent. "Daarnaast worden de faciliteiten voor het publiceren van content en het gebruiksgemak van het systeem door het rapport als belangrijke voordelen van onze technologie genoemd. Bovendien blijkt uit de vergelijking, dat we onze klanten uitstekende service en support geven. Die aspecten staan dan ook centraal in onze filosofie: we streven ernaar, onze klanten te voorzien van state-of-the-art oplossingen, waarmee alle bedrijfsinformatie en webcontent efficiënt beheerd kunnen worden, en een optimale ondersteuning."

De Meta Group is één van de grote, internationale onderzoeksbureaus, die continu de ontwikkelingen in de ICT-industrie in kaart brengen. Onder de naam METAspectrumsm brengt de Meta Group een serie rapporten op de markt gebracht, waarin IT-producten en -diensten van meerdere leveranciers op basis van een groot aantal criteria beoordeeld worden. Met behulp van dat overzicht krijgen ICT-professionals een overzicht van de belangrijkste voordelen (services, prijs en uitvoering) en kenmerken als visie / strategie, geografische dekking en specialisatie. Zo kunnen zij gefundeerde beslissingen nemen bij de keuze van een aanbieder of voor de investering in een content management systeem.

Noot voor de pers: Meer informatie over Stellent is te vinden op www.stellent.com. U kunt ook contact opnemen met Ilco Nijstad, telefoon 030-6029500 of ilco.nijstad@stellent.com. Meer informatie over het Stellent content management systeem kunt u inwinnen bij Wiegert Tierie, telefoon 030-6029503 of per e-mail: wiegert.tierie@stellent.com.

Nederlands perscontact: Theo Snijders, Wisse Kommunikatie, telefoon 026-4431523 of theo.snijders@wisse-worldcom.nl

Over Stellent

Stellent, Inc. (www.stellent.com) ontwikkelt enterprise content management oplossingen. Het bedrijf wordt door analisten van de Aberdeen Group, Forrester Research, Gartner Dataquest en de Meta Group tot de belangrijkste aanbieders van content management systemen gerekend. Stellent heeft wereldwijd meer dan 1.500 klanten, waaronder veel bedrijven uit de Top 2000. Tot de klanten behoren ondermeer Procter & Gamble, Merrill Lynch, Agilent Technologies, Target Corp., Cox Communications, Yahoo!, Hewlett-Packard en Ericsson Telecom AB. Het hoofdkantoor van Stellent is gevestigd in Eden Prairie, Minneapolis. Daarnaast zijn er vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Met het Stellent content management systeem kunnen organisaties niet alleen snel websites ontwikkelen, maar ook content management oplossingen voor enterprise portals en e-commerce applicaties. Stellent biedt een omvangrijk scala van tools, waarmee content afkomstig van verschillende bronnen en met verschillende formats voor Internet geschikt gemaakt kan worden door de content om te zetten naar de gebruikelijke webformats. Daardoor kan de content eenvoudig beheerd, op Internet gepubliceerd en aangepast worden voor specifieke doelgroepen en applicaties. Bovendien kunnen alle typen security systemen in het content management systeem geïntegreerd worden en beschikt het over faciliteiten voor personificatie.