Korps: Groningen, plaats: Diverse 9-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
vrijdagochtend 9 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: dief betrapt
Een 32-jarige bekende inbreker werd donderdagochtend betrapt bij een inbraak in een woning aan de Sint Jansstraat. De bewoners bleken niet thuis, maar een buurman zag de verdachte uit de woning komen. Tussen de getuige en het slachtoffer ontstond een worsteling waarbij beiden gewond raakten. In het AZG werd uiteindelijk de verdachte aangetroffen en aangehouden. De fiets van de verdachte en een tas met inbrekersgereedschap werden in beslag genomen. De verdachte zit vast. Niet bekend is of er goederen uit de woning zijn weggenomen.

Groningen: van de weg gereden
Een 26-jarige man uit Veelerveen werd donderdagochtend met zijn auto van de A7 ter hoogte van de Rengerslaan gereden. De man werd volgens hem enige tijd hinderlijk gevolgd door een andere automobilist. Toen hij even op de rem trapte werd hij ingehaald door de automobilist en vervolgens gesneden. Om een aanrijding te voorkomen moest de man uit Veelerveen uitwijken en verloor hij de macht over het stuur. De Veelervener belandde in de berm en kwam uiteindelijk enkele tientallen meters verder in de sloot tot stilstand. Hij kon uit zijn auto klauteren, maar moest met enkele botbreuken in zijn hand naar een ziekenhuis worden gebracht. De andere automobilist reed door.

Groningen: alcohol
De politie heeft afgelopen nacht een alcoholcontrole gehouden in het Akwartier. Bijna veertig automobilisten moesten een blaastest ondergaan. Een 31-jarige vrouw uit de stad moest mee naar het bureau voor een alcoholtest. Zij bleek niet in staat om te blazen, derhalve werd door een arts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs werd ingenomen en de auto werd aan het bureau geplaatst omdat deze niet verzekerd is. *Op de Rigaweg botste een 29-jarige man uit Groningen met zijn auto tegen een hoge stoeprand en kwam in de bossages tot stilstand. De man was onder invloed van alcohol en miste een bocht in de weg waardoor hij recht uit reed. Aan het bureau bleek de man 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Allen kregen een proces verbaal.
.

Groningen: man gepakt met gestolen auto
Op de Kostersgang heeft de politie een 47-jarige man uit Hoogezand opgepakt. De man werd in een gestolen auto op de Trompstraat gesignaleerd. Korte tijd later wordt het voertuig geparkeerd aangetroffen op de Kostersgang. Nadat agenten enige tijd bij de auto hadden gepost kwam de Hoogezandster weer bij de auto terug. De man werd aangehouden en ingesloten. Hij kon geen aannemelijke verklaring geven over het bezit van het voertuig. De auto bleek eergisteren in Utrecht gestolen te zijn.

Groningen: man herkend van autokraak
De politie heeft donderdagavond op de Gelkingestraat een 28-jarige stadjer opgepakt. De man werd door het slachtoffer van een autokraak herkend als de inbreker. Op aanwijzing van het slachtoffer kon de politie de man achterhalen. De verdachte bleek op zondagavond een autokraak te hebben gezet in de Rode Weeshuisstraat, waarbij hij door het slachtoffer was betrapt maar wist te ontkomen. Inmiddels zit de verdachte vast.

Groningen: vrouw gooit met stenen
Een 43-jarige Groningse werd donderdagmiddag op de Schoolholm opgepakt. De vrouw gooide met stenen tegen de ruiten van een woning. Toen agenten haar aanspraken bleek de vrouw zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Zij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: kleine winkeldiefjes
De politie heeft donderdagmiddag in een kledingzaak op de Grote Markt twee meisjes van 15 en 16 jaar oud aangehouden. De beiden waren betrapt bij de kledingzaak toen zij goederen wegnamen. In een tas die ze bij zich hadden bleken nog veel meer gestolen spullen, zoals pennen, stiften, inktfilters etc te zitten. Samen met de rechter commissaris werd een zoeking op de woonadressen van de beide meisjes gedaan. Ook daar werden gestolen goederen aangetroffen. Een van beide verdachten hield in een dagboek bij waar en wanneer ze winkeldiefstallen had gepleegd. De beide tieners zitten vast.

Groningen: belediging
Een 33-jarige zwerver vond het donderdagavond nodig voorbijgangers te schoppen en op straat te urineren. Toen agenten de man oppakten liet hij zich verbaal goed gelden en schold de agenten uit voor alles wat los en vast zit. Aan het bureau gekomen verzette de man zich hevig en spuugde voortdurend naar de politiemensen. Hij werd ingesloten in ene dronkemanscel ter ontnuchtering.

Groningen: botsing met bus
Een 22-jarige man uit Appelscha veroorzaakte donderdagavond een botsing op het Zuiderdiep. De man kwam met zijn auto vanaf de Munnikeholm het Zuiderdiep oprijden. Toen hij voor een stadsbus moest afremmen gleed de auto van de verdachte door en botste frontaal tegen de bus aan. In de bus liepen de passagiers geen verwondingen op. Wel moest de passagier van de verdachte met nekletsel naar een ziekenhuis. De verdachte ging mee naar het bureau waar bleek dat de man 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Het voertuig moest zwaar beschadigd worden versleept.

Muntendam: aangehouden verdachte bekend meerdere zaken De 17-jarige inwoner van Veendam die 2 augustus jl. is aangehouden voor een poging tot inbraak in een supermarkt in Muntendam heeft inmiddels meerdere zaken bekend. Onder meer heeft hij toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor het uitbranden van het clubgebouw van de plaatselijke tennisvereniging in zijn woonplaats in de nacht van 5 op 6 juli 2002. Hij had een plastic stoel in brand gestoken. Een en ander was daarna uit de hand gelopen waardoor het hele clubgebouw in de hens ging. Tevens heeft hij een aantal vernielingen op zijn kerfstok, zoals diverse autospiegels en een viertal ramen van een grote supermarkt in Veendam waar hij zo probeerde drank uit de slijterij te kunnen stelen. Dit is niet gelukt. Alle zaken pleegde hij terwijl hij zwaar onder invloed was van alcohol en softdrugs. Hij pleegde de feiten alleen. Betrokken partrijen zullen proberen de schade op de dader te verhalen. De jongeman is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Nieuweschans: vrouw rijdt onder invloed en voldoet niet aan stopteken Een 39-jarige inwoonster van Nieuweschans is donderdagnacht door de politie betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol in haar personenauto. Nader onderzoek gaf aan, dat ze 0.7 promille in haar bloed had. Politieagenten hadden haar in een eerder stadium gewaarschuwd niet te rijden, omdat ze alcohol had gedronken. Desondanks deed ze dat wel en werd op de Vestinggracht in haar woonplaats tot stoppen gemaand. Ze trok zich echter niets aan van het stopteken en reed gewoon door. Bij haar woning gekomen bracht ze het voertuig tot stilstand. Nader onderzoek leerde, dat de vrouw niet , mocht rijden omdat haar rijbevoegdheid geschorst was. Ze had haar rijbewijs nog niet ingeleverd hetgeen op dat moment gebeurde. De auto is in beslag genomen in afwachting van nadere uitspraken door justitie of de rechter.

Vriescheloo: slippende autos botsen
Twee slippende autos liepen donderdagmiddag op de afrit van de N366 bij Vriescheloo (Van Boekerenweg) schade op. De voorste auto, bestuurd door een 19-jarige inwoner van Stadskanaal ging als eerste en botste tegen de vangrail. De achter hem rijdende andere automobilist, een 34-jarige inwoner van Winschoten overkwam daarna hetzelfde, mogelijk omdat hij sterker moest afremmen. Hij botste achter op zijn voorligger. Vermoedelijk was de weg glad geworden door de regenval. De auto van de inwoner van Stadskanaal was zodanig beschadigd, dat deze moest worden afgevoerd door een takelbedrijf. De ander kon op eigen kracht door.

Hoogezand: dronken man die stennis maakte aangehouden Een dronken inwoner van Emmen (52) is donderdagavond aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid aan de Sluiskade in Hoogezand amok maakte. Er was geen land met hem te bezeilen. De politieagenten constateerden dat de man tierend op straat stond, terwijl hij allerlei verwensingen uitte richting zijn vriendin die in het café was. De man had een broodmes in zijn broekzak en werd steeds kwader en had kennelijk grote problemen met zijn vriendin. Uit voorzorg en voor dronkenschap is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ondergebracht in een dronkemanscel. In de loop van de morgen is hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Foxhol: verwarde man aangehouden voor vernieling Een verwarde man uit Foxhol (23) is donderdagmiddag aangehouden, nadat hij de auto van zijn moeder die even in Foxhol was, had beschadigd. Onder meer had hij tegen de achterdeur getrapt waardoor er deuken ontstonden. Bij de komst van de politie werkte hij niet mee. Hij is daarom geboeid overgebracht naar het politiebureau. Omdat de agenten de indruk hadden dat de man hulp nodig had werd een GGD-arts geraadpleegd. Die achtte het nodig dat een psychiater van de GGZ de man moest bekijken, hetgeen aan het politiebureau in Hoogezand gebeurde. Deze achtte de man niet rijp voor opname. Hij is daarom na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Veendam: kameleon uit de lucht gehaald
De politie heeft donderdagavond in samenwerking met de radiocontroledienst de geheime zender die zond onder de naam Kameleon uit de lucht gehaald. De zender bevond zich in een woning aan de Frans Spiekmanstraat in Veendam. Tegen de 18-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. De apparatuur is in beslag genomen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (lokaal tarief)