Politie Midden- en West Brabant

Datum: 9/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Heler doet aangifte van woninginbraak

BREDA: Gisteravond omstreeks 19.45 uur is in zijn woning in Breda een 33-jarige Bredanaar aangehouden ter zake de heling van 4 gestolen computers. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie kwam naar de woning van de verdachte omdat hij een woninginbraak gemeld had. Hij verklaarde slechts 50 minuten weg te zijn geweest en dat er toen in zijn woning was ingebroken. De agenten zagen in de woning twee computers staan met een sticker van een HBO-opleiding in Breda. Het was de agenten bekend dat deze school de afgelopen maanden het doelwit was geweest van inbraken waarbij pc's waren gestolen. In de schuur werden nog twee computers aangetroffen. Hierop is de bewoner als verdachte van heling aangemerkt en aangehouden. Wat er bij hem is weggenomen is nog niet duidelijk.

Mislukte snelkraak

BAVEL: Vannacht is omstreeks 03.00 uur een snelkraak in Bavel mislukt. Omwonenden van een kantoor op de Pastoor Doenstraat werden wakker van een luide knal. Gezien is dat een grijze personenauto vanuit de Pater Verschurenstraat gereden kwam. De daders haalden een grijze kliko container uit de auto en legden die voor de voordeur van het kantoor. Hierna probeerden ze door in volle vaart achteruit te rijden de kliko door de deur te duwen. Dit mislukte en de kliko werd volledig vernield. Hierna gingen de twee daders, waarvan er één een bivakmuts droeg er vandoor. De andere man droeg een pet. De kliko hoort thuis op de Pastoor Verschurenstraat. De voorafgaande nacht is in dezelfde straat een snelkraak gepleegd bij een fotozaak. De politie van Zuid-Oost onderzoekt of er een samenhang is tussen beide zaken.

Kapmes

BREDA: Op vrijdag 9 augustus 2002 omstreeks 05.00 uur zijn twee mannen aangehouden op de Adriaan van Bergen straat. De twee mannen hadden elkaar bedreigd. Een van hen had daarbij een kapmes in zijn hand. Dit kapmes is in beslag genomen. Daar beide heren geen aangifte wilden doen tegen elkaar zijn zij hierna in vrijheid gesteld. Het ging om een 24-jarige man uit Rijen en een 36-jarige man uit Breda.

Diefstal uit winkel Karrestraat Breda

BREDA: Op donderdag 8 augustus is een man aangehouden ter zake winkeldiefstal. De man was weggerend, maar werd aangehouden door de medewerkers van de beveiligingsdienst EBN. De verdachte, een 33-jarige man uit Zeewolde, had een kettinkje en een paar damesschoenen ontvreemd. Na een verklaring en het in ontvangst nemen van een bekeuring ging de man weer in vrijheid.

Verdachte handel in verdovende middelen pleegt verzet bij aanhouding

BREDA: Op vrijdag 9 augustus 2002 omstreeks 00.50 uur werd in de Tolbrugstraat te Breda waargenomen dat er vermoedelijk drugs werd verkocht. Toen de agenten de man wilden aanhouden, verzette hij zich hier tegen. Na zijn aanhouding werd de verdachte gehoord en hierbij bleek dat hij in eerste instantie een valse naam had opgegeven. De politie is nog bezig zijn identiteit vast te stellen. Wanneer dit bekend is zal de man een proces-verbaal krijgen voor de verschillende feiten.

Inbraak bedrijf

ACHTMAAL: Van woensdag op donderdag is een diefstal na braak van elektrisch gereedschap gepleegd uit een bedrijf aan de Van Lanschotstraat te Achtmaal. Ook uit een tweetal bedrijfsbusjes die daar geparkeerd stonden werd elektrisch handgereedschap ontvreemd.

Inbraak winkel

ZUNDERT: Van donderdag op vrijdag werd een kleding boetiek aan de Molenstraat te Zundert door het inbrekersgilde bezocht. Bij de eerste melding werd wel een kledingstuk aangetroffen, maar werden geen braaksporen aangetroffen. Bij de tweede melding kwam de sleutelhouder ook ter plaatse, waarbij het pand werd binnengegaan, vervolgens werd geconstateerd dat er kleding uit de rekken was weggehaald.