Politie Midden- en West Brabant

Man probeert vrouw aan te randen op de Oosterhoutseweg

Datum: 9/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

TETERINGEN: Gisteravond, omstreeks 22.00 uur, heeft een nog onbekende man op de Oosterhoutseweg, tussen Teteringen(gemeente Breda) en Oosterhout, geprobeerd een 24-jarige vrouw uit Oosterhout aan te randen. De voorafgaande nacht werd op korte afstand van de plaats van dit incident, eveneens op de Oosterhoutseweg, een 18-jarige vrouw verkracht.

Het slachtoffer fietste vanuit Oosterhout naar Teteringen. Ter hoogte van de Hertenroep werd zij door de fietsende dader ingehaald en de berm ingeduwd. Hierop pakte hij haar vast. De vrouw schopte de man daarop hard tegen zijn borst en fietste daarop snel weg. In Teteringen heeft zij bij bekenden de politie geïnformeerd. Politie en bekenden van het slachtoffer hebben nog een onderzoek ingesteld, doch de dader werd niet meer aangetroffen.

De nacht van woensdag 7 op donderdag 8 augustus 2002 werd op de Oosterhoutseweg, omstreeks 00.20 uur, vlak bij deze locatie, een 18-jarige vrouw uit de gemeente Breda verkracht.

Signalement dader (poging) aanranding
Het 24-jarige slachtoffer van gisteravond gaf als signalement door dat het om een blanke man gaat van circa 1.80 meter lang, donker kort haar met gel. Hij droeg een zwart strak glimmend T-shirt met korte mouwen en een broek met een zwarte verticale baan. Zij schat de leeftijd op circa 19 jaar. Hij had een degelijke herenfiets met handremmen, vermoedelijk groen.

Signalement dader verkrachting
Gistermiddag is een uitgebreide aangifte opgenomen van het 18-jarige slachtoffer die gisternacht verkracht is. Zij spreekt over een blanke of zeer licht getinte man met kort zwart haar, ongeveer 1.80 meter lang, droeg een zwart lederen jack tot op de heupen, blauw-grijs T-shirt, zwarte broek vermoedelijk met knopen. Zij schat de leeftijd van de dader op 25 a 30 jaar. De dader ging er te voet vandoor. Een eventueel vervoermiddel is niet bekend.

Hoewel de signalementen niet geheel overeenkomen, sluit de politie gelet op de plaats delict en werkwijze niet uit dat het in beide zaken om dezelfde dader gaat.

De politie heeft gisteravond en vannacht intensief gesurveilleerd op de Oosterhoutseweg en de omgeving daarvan. Omstreeks 01.30 uur zagen agenten twee 17-jarige meisjes te voet lopen bij een donker gedeelte van de Oosterhoutseweg. De meisjes waren in Breda uit geweest en hadden de laatste bus naar Oosterhout gemist. Gelet op de gebeurtenissen eerder die avond en de voorafgaande nacht, hebben de agenten beide meisjes een lift gegeven.

Tevens hebben agenten vannacht een aantal passanten aangesproken. Een fietser wilde zich ontrekken aan een controle. Hij liet zijn fiets achter in de bosschages ter hoogte van de Boerenbond. Agenten vonden hem verstopt achter de coniferen. De man verklaarde gevlucht te zijn omdat hij geen verlichting op zijn fiets had. Daar signalement van zowel de man als de fiets niet overeenkwamen hebben de agenten volstaan met het noteren van de personalia.

De politie zet het onderzoek voort.

Getuigenoproep
De politie vraagt getuigen, die aan de opheldering van deze ernstige misdrijven kunnen bijdragen te reageren via het telefoonnummer 0900-8844.