---

Ministerie van Defensie



---

China scoort op Werereldkampioenschap Militaire Vijfkamp

09-08-2002

De Chinese tweede-luitenant Ying Wang heeft op het gisteren (8 augustus) geëindigde WK Militaire Vijfkamp bij de dames met een score van 5480,4 de meeste punten behaald. Ook de nummers twee en drie bij de dames kwamen uit China. Bij de heren behaalde de Oostenrijkse korporaal Stefano Palma met 5545,4 punten de eerste plaats. Ook hier kwamen de nummers twee en drie uit China. Bij de team-uitslagen werd zowel bij de mannen als bij de vrouwen China eerste. De Nederlandse vrouwen behaalden als team de zevende plaats (van acht teams), de heren werden veertiende uit 25 teams.

De Nederlandse deelnemers hebben in dit sterke veld van atleten goed gepresteerd. Individueel gezien werd soldaat1 Harold Visser 49e met 5207,1 punten. Sergeant-1 Johan Balk eindigde als 51e, kapitein Rudy Lenoir 64e, cadet-vaandrig Marino Verhaar 65e, wachtmeester Daniel Muller 74e en 1e luitenant Alex Berding negentigste van de in totaal 141 mannelijke deelnemers. Bij de Nederlandse dames was sergeant Renate van der Hoek de beste op een 22e plaats met 4872,7 punten. Sergeant-1 Angelique van der Linden werd 27e en vaandrig Annemiek Heugens werd 33e in een veld van 36 dames.

Het 50e Wereldkampioenschap Militaire Vijfkamp is een geslaagd evenement geworden. Voor het eerst werd er muziek gespeeld tijdens de wedstrijden en dit stelde de atleten in staat om snelle tijden te realiseren op een parcours waarop fouten direct worden afgestraft. Na het laatste onderdeel, de estafette hindernisbaan, volgde de prijsuitreiking en de sluitingsceremonie. Met het gezamenlijk diner met de atleten uit 27 landen en een feestavond werd de Militaire Vijfkamp afgesloten.

De site van het DICO-BIMS (Bureau Internationale Militaire Sport) vermeldt alle uitslagen van de Vijfkamp.