Politie Amsterdam-Amstelland

Dodelijke valDodelijke val
Een 34-jarige Fransman is vannacht om het leven gekomen na een val uit het raam van een hotel op de Loosdrechtdreef. Het slachtoffer had in het gezelschap van vrienden verdovende middelen gebruikt en was in het geopende raam gaan staan.

---

Overval op winkel
Gistermiddag heeft er in een winkel op de Pieter Calandlaan een gewapende overval plaatsgevonden. Rond halfzes kwam een man gewapend met een vuurwapen de winkel binnen en bedreigde het aanwezige personeel. Hij gooide een personeelslid een tas toe en eiste dat deze werd gevuld met geld. De overvaller vluchtte op een gereedstaande brommer die werd bestuurd door een handlanger. De twee daders zijn voortvluchtig.

---

Bromfietser zwaar gewond
De 22-jarige bestuurder van een bromfiets is gistermiddag ernstig gewond geraakt toen hij op de Kamperfoelieweg uit de bocht vloog. De15-jarige duopassagier kwam er met lichte verwondingen af. De bromfietser reed met zijn passagier over het fietspad en raakte in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt. Zij kwamen tot stilstand tegen een boom. Personeel van de traumaheli verleende eerste hulp. De bestuurder is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. De passagier kon na behandeling naar huis.

---

Man verdronken
Donderdagavond werd in het water van het Singel een nog onbekende man aangetroffen. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse. Het gaat vermoedelijk om een 52-jarige Franse toerist. Hoe de man te water is geraakt is niet bekend. Vast staat dat hij door verdrinking om het leven is gekomen. Er zijn geen aanwijzingen die duiden op een misdrijf. De politie gaat uit van een tragisch ongeval. Rond half twaalf zagen voorbijgangers iemand in het water van het Singel drijven en waarschuwden de politie. Die wist samen met de waterpolitie het slachtoffer op de kant te krijgen.
---

Zware mishandeling
Op de Nieuwendijk werden gistermiddag door de politie vier mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Zij worden ervan verdacht een nog onbekende man ernstig te hebben mishandeld. Het slachtoffer is zwaar gewond naar een ziekenhuis vervoerd waar hij is opgenomen. Zijn identiteit is nog niet bekend. De verdachten (21, 29, 29 en 41 jaar oud) zijn allemaal werkzaam bij een coffeeshop aan de Nieuwendijk, een aantal werkt daar als portier. Eén van hen (29) is inmiddels heengezonden, de anderen zitten nog vast.

Rond één uur ontstond er een schermutseling op de Nieuwendijk. De dochter van één van de medewerkers van de coffeeshop zou onzedelijk zijn betast. Zij waarschuwde haar vader en die ging eropaf met een aantal collegas. Ze kregen de man te pakken, maar deze rukte zich los en wist te ontkomen. Vervolgens kwamen de verdachten in de Kolksteeg waar zij een andere man tegenkwamen. Opnieuw werd er gevochten. De onbekende man, vermoedelijk een Italiaanse toerist, werd ernstig mishandeld. Niet duidelijk is wat de aanleiding voor dit gevecht was. Het betrof namelijk niet de man die eerder werd gezocht voor onzedelijk gedrag. Getuigen wezen de medewerkers van de coffeeshop aan de Nieuwendijk aan als de agressors, waarop de politie tot aanhouding overging. De politie is op zoek naar getuigen van dit misdrijf. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het rechercheteam via het nummer:

0 2 0 5 5 9 3 2 5 7

---