OSNABRUECK MARKETING & TOURSMU

Osnabruecker stoomlocomotiefevenement verlegt grenzen

Osnabruecker stoomlocomotiefevenement verlegt grenzen / Historische tentoonstelling van locomotieven - programma met rijke verscheidenheid
-

Osnabrueck (ots) - Onder het motto 'stoom - cultuur - beleven' gaat op 1 september 2002 het eerste Osnabruecker stoomlocomotiefevenement door. Rondritten, tentoonstellingen van stoomlocomotieven, historische exemplaren en livemuziek zorgen voor amusement en informatie voor bezoekers uit heel Duitsland. Gratis en in de open lucht.

Osnabrueck - Marketing und Tourismus GmbH (OMT) rekent als organisator van dit eerste stoomlocomotiefevenement op meer dan 70.000 bezoekers. 'Zo een feest heeft Duitsland nooit gezien', zegt coördinator Oliver Mix van OMT. Osnabrueck is, als stad met een rijke spoorwegtraditie, de ideale organisator van dit evenement. Tot in de jaren 60 van de vorige eeuw werkten in OsnabrUEck om en bij de 6.000 spoorwegarbeiders.

De tentoonstelling op de terreinen van het vroegere goederenstation toont ook zowel moderne rijtuigen van de Deutsche Bahn, de NordWestBahn en de Eurobahn als fabriekslocomotieven van de OsnabrUEcker bedrijven. In het middelpunt staan echter historische stoomlocomotieven en motorwagens. U kan met de sneltreinlocomotief 01 1066 van de Ulmer Eisenbahnfreunde in historische wagons door de langste Noord-Duitse tunnel tot in Lengerich rijden of een trip ondernemen doorheen het Wiehengebirge of het Teutoburger Wald. Deze stoomveteraan uit 1960 had vroeger dertien jaar lang OsnabrUEck als thuisstation.

Twaalf historische locomotieven zullen bezoekers uit heel Duitsland naar Osnabrueck voeren. Mee van de partij zijn de legendarische sneltreinlocomotief 10 1100 uit Hamburg en de
passagierstreinlocomotief P8 'Posen 2455' uit Kassel, intussen 83 jaar oud.

Gelijktijdig gaat vanaf 11 uur op het stationsplein het traditionele 'Fest am Bahnhof' door met infostands, kinderattracties, livemuziek en verkoopstands. Om de stemming er alvast tijdig in te brengen, start op zaterdag 31 augustus om 18 uur een 'stoomlocomotiefparty' op de terreinen van het vroegere goederenstation. Vanaf 19 uur optredens van de groep 'Ganz Schön Feist', en het kwintet 'Popacappella': geestig met een dubbele bodem.

Een persfoto kan in drukklare kwaliteit gedownload worden van www.presseportal.de (Osnabrueck - Marketing und Tourismus GmbH)