Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 9 augustus 2002

* BRAND IN SCHOOL
In de nacht van donderdag op vrijdag brak er brand uit in een school aan de Hordijk. De brandweer maakte eerst grote brand en bluste het vuur. Niemand raakte gewond. De schade aan het gebouw is zeer groot. De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.


* VROUW IN GALERIE BEROOFD
Een 54-jarige vrouw is donderdagmiddag in haar galerie aan de Provenierssingel bedreigd en beroofd van haar portemonnee. Omstreeks kwart over vier kwam er een man de zaak binnen. Hij eiste geld en drukte een voorwerp tegen het lichaam van aangeefster, mogelijk een vuurwapen. De overvaller verliet de galerie met haar portemonnee en twee sleutelbossen. Hij sloot aangeefster op in haar zaak en probeerde vervolgens met de camper van het slachtoffer weg te rijden. Dit lukte echter niet, waarna hij wegliep.


* SNELHEIDSCONTROLES
Donderdag vond er een snelheidscontrole plaats op de HJoningerdijk. Er werden 715 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 85 harder reden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur.
Donderdagavond stond de apparatuur opgesteld op de Strevelsweg, tussen het Zuidplein en het Sandelingplein zo'n 200 meter voor een voetgangersoversteekplaats. Van de 257 voertuigen reden er 67 harder dan de limiet van 50 km per uur. Eén motorrijder werd geregistreerd met een snelheid van 173 km per uur. Dit is de hoogste snelheid die met radarapparatuur binnen de bebouwde kom is gemeten.

Avonduitgave donderdag 8 augustus 2002

* DODELIJK VERKEERSONGEVAL
Een 60-jarige man uit Bergambacht is donderdag om het leven gekomen bij een verkeersongeval tussen een metrostel en een grasmaaimachine. Dit gebeurde op de kruising Hoofdweg - Prins Alexanderlaan. Om even voor half elf kwam de metro uit de richting van station Alexander en de grasmaaier uit de richting van de Grote Beer. Op de kruising werd de maaimachine gegrepen door de metro. Het slachtoffer moest uit de cabine van de grasmaaier worden gehaald en is met een spoedtransport naar het Erasmus Medische Centrum gebracht, waar hij met zeer ernstig letsel werd opgenomen. In de loop van de donderdagmiddag is het slachtoffer aan zijn verwondingen bezweken. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.