Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Huisartsenzorg in gebied rond Deventer

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO-CB-U-2298164

8 augustus 2002

Op 4 juli jl. ontving ik van u een afschrift van de brief van het Regionaal Klachtenmeldpunt Huisartsenzorg (hierna: het Meldpunt) inzake de huisartsenzorg in de avonduren en weekenden in het gebied rond Deventer, met het verzoek om mijn reactie hierop.

In verband met de in de brief naar voren gebrachte kwestie heb ik de Regionaal Inspecteur voor de Gezondheidszorg (hierna: de Inspectie) verzocht onderzoek te verrichten naar de betreffende problematiek. In een tussentijdse rapportage heeft de Inspectie mij onder andere gemeld dat door het aansluiten van de huisarts uit Diepenheim bij de huisartsengroep in Goor rust is gekomen onder de inwoners van die regio. Ook zijn er geen signalen recentelijk ontvangen inzake onvoldoende kwaliteit van de huisartsgeneeskundige zorg in de avond, nacht en weekenden met een duidelijke samenhang met de nieuwe dienstenstructuur. Dit geldt eveneens voor de klachten waar het Meldpunt naar verwijst.

Onderzoek van de individuele signalen en klachten zal nodig zijn om te beoordelen of qua aard en inhoud er een relatie bestaat met de centrale dienstenstructuur. De Inspectie is met een oriënterend onderzoek gestart.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. Eduard J. Bomhoff