ST. ROTTERDAM DANCE PARADE

6e FFWD Heineken Dance Parade
Grootste dance event van de Benelux

Ondanks de sombere weersvoorspellingen verwacht de organisatie van de FFWD een grote opkomst tijdens de zesde FFWD Heineken Dance Parade in Rotterdam. Naar verwachting 350.000 bezoekers zullen de parade bijwonen, waarvan er 100.000 feestgangers zullen doorgaan naar het eindfeest. Gedurende de gehele dag zijn er 150 (inter)nationale DJ's gratis te horen en te zien. Van superstar DJ's
(Tom Harding, Armin Van Buuren, Ferry Corsten), soapstar DJ']s (Winston Post, DJ Lo-Med aka Johnny de Mol) tot beginnend talent (dankzij de jaarlijkse contest van de Zuidhollandse Popunie). De FFWD Heineken Dance Parade is het grootste dance event van de Benelux.

FFWD Tickerparade
Vandaag begint de parade tussen 11.00 en 12.00 met een warming-up op de Schiedamsedijk, het verlengde van de Coolsingel vlakbij de Witte de Withstraat. Om 12.00 zal de eerste wagen van de 31 trucks tellende karavaan beginnen aan de vier uur durende rit door de binnenstad van Rotterdam. Via de Witte de Withstraat en Nieuwe Binnenweg komt de parade uiteindelijk op de Pieter de Hoochstraat terecht, waar de senioren vanuit het aldaar gevestigde Villa Pieter de karavaan met confetti zullen verwelkomen.

FFWD Slows Down
Onder de deelnemende trucks bevinden zich toonaangevende party organisaties, platenmaatschappijen en FFWD veteranen. De populaire Engelse DJ Tom Harding rijdt op kop met de truck van de Rotterdamse discotheek Pasha. Michel de Heij sluit de rij met zijn Future wagen. Doordat de route dit jaar iets korter is kunnen de wagens het parcours in een rustiger tempo afleggen. Feestgangers langs de route hebben daardoor beter de gelegenheid om van het spektakel te genieten. En om het visuele spektakel te verhogen rijden er dit jaar meer 'eigen' trucks mee dan voorgaande jaren. Verschillende soorten opleggers en diepladers vergroten de variatie in de toch al bonte karavaan.

Pull Up To The Bumper
Michel de Hey componeerde het FFWD anthem van dit jaar: 'Pull Up To The Bumper'. Henk Witteveen, een van de organisatoren van de FFWD Heineken Dance Parade, legt deze tekst uit als een uitnodiging aan het publiek om actief mee te doen aan de parade en zo dicht mogelijk in de buurt van de wagens te dansen. Ook de DJ's komen dichterbij de bumper te staan. Het merendeel van de DJ-boots zal achterop de wagens gesitueerd zijn, waardoor publiek én DJ dichter bij elkaar komen. De singel'Pull Up To The Bumper' zal kort na de parade gereleased worden.

FFWD Party: Back 2 Back
Omstreeks 16.00 uur komt de eerste wagen aan op de Schiehaven/Lloydpier, waar dan een groots & gratis eindfeest begint. Omdat de organisatie tijdens het eindfeest meer bezoekers verwacht dan voorgaande jaren is het terrein uitgebreid zodat het plaats biedt aan 100.000 party-people. Het terrein bestaat uit vier grote area's met elk hun eigen muzieksoort. In Area One (Trance) draaien Rank One, Armin van Buuren, Kid Vicious, Ferry Corsten en Johan Gielen. Area Two (Club) is powered by the people of Chemistry. Na de openingsact Soulvation draaien de DJ's back2back, twee DJ's doen samen een set. Dit zijn Brian S. vs Victor
Coral, Marcello vs special guest, Roog vs Olav Basoski, Lucien Foort vs Nick K, Erick E. vs Marnix en Richard vs Marysol. Area Three
(Techno) is powered by Silly Symphonies met Joachim, Benny Rodrigues vs Laidback Luke, Remy, Stacey Pullen en Michel de Heij. Area Four (Drum ['n Bass) is hosted by Triple Vision and Prospect met Randomize & Fractional, Obushek Recordings, Millennium Kru (B), Dreazz and Falcon en Explorer and Tyson MC Ronin (D). Het eindfeest zal om 23.00 uur afgesloten worden met een spectaculaire lasershow.

FFWD Kick Off Party
Het FFWD weekend ging goed van start met een Officiële Kick Off Party in Nighttown op vrijdagavond 9 augustus. Tijdens deze avond presenteerden Mike van Loon en Mark Doyle de nieuwste loot van hun zeer succesvolle en imposante Hed Kandi reeks en draaiden o.a. Michel de Heij, The Youngsters (Frankrijk), Jay Samuel en Roog.

Zowel de parade als het gratis eindfeest worden naast hoofdsponsor Heineken mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Coca Cola, Lucky Strike, Partyscene.nl, Radio 538, Redbull, Smirnoff en V8.

Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus zijn de volgende personen van de organisatie bereikbaar:

Bert Dijkstra 06 54286360
Jasper Scholte 06 29093300
Henk Witteveen 06 53801411

Voor meer persinformatie of beeldmateriaal:
St. Rotterdam Dance Parade
Admiraal de Ruyterweg 8a 3031 AB Rotterdam
T 010 2449996 F 010 2447094

10 aug 02 09:00