Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-08-2002 Persbericht District Maastricht
Zaterdag 10 augustus 2002

Maastricht Ongeval met letsel

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 1.30 uur vond er op de Planetenhof een ongeval plaats waarbij een 21 jarige Maastrichtenaar gewond raakte. De man zat als duopassagier op een bromfiets toen de bestuurder in de bocht de macht over het stuur verloor. De bromfiets botste tegen een verkeersbord waarbij de Maastrichtenaar ernstig aan zijn been werd verwond. De bestuurder stapte vervolgens op de bromfiets en reed weg. Het slachtoffer werd per ambulance naar het AZM vervoerd. De identiteit van de bromfietsbestuurder is nog onbekend.

Valkenburg Aanhoudingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 3.00 uur werden in de Grotestraat in Valkenburg een 18 jarige man uit Ambt Delden en een 20 jarige inwoner van Hengelo aangehouden. Het tweetal had de ruit van een vitrine vernield en het vervolgens op een lopen gezet. Ze werden in de Grotestraat door de politie in de kraag gevat. De twee verdachten werden voor het opmaken van proces verbaal overgebracht naar het politiebureau. De schade aan de ruit 175 Euro- mochten zij meteen betalen.

Maastricht Man geslagen en beroofd

In de Voltastraat in Maastricht werd op vrijdagavond omstreeks 21.30 uur een 20 jarige inwoner van Maastricht door een groep van vermoedelijk vier personen geslagen en geschopt. De man werd toen hij op de grond lag van een ketting beroofd en zijn gsm werd gestolen. De 20 jarige kreeg het aan de stok met het groepje toen hij een 19 jarige vriend te hulp schoot die door de verdachten werd belaagd. De twee slachtoffers werden door ambulancepersoneel ter plaatse behandeld. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de verdachten.