Voor de pers: mediagevoelige uitspraken van deze week Raad van State

Op de pagina "Openbaarmaking van uitspraken" treft u een actueel en volledig overzicht van zaaknummers in hoofdzaken (bodemprocedures) aan, waarin de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op de woensdag van deze week uitspraak doet. Omdat de vermelding van nummers geen duidelijkheid geeft over de inhoud van de zaken, worden de vertegenwoordigers van de pers op deze pagina hierover geïnformeerd.

Een inhoudelijke beschrijving van alle uitspraken in hoofdzaken van deze week, is helaas niet haalbaar. Daarom maken de persvoorlichters van de Raad van State hieronder wekelijks op maandag een selectie van de uitspraken die mediagevoelig kunnen zijn. Deze selectie is uiteraard arbitrair, omdat mediagevoeligheid, vooral regionaal, niet altijd goed is in te schatten.

Voor meer informatie over de uitspraken en/of de procedures, neem contact op met de persvoorlichters van de Raad van State: mr. Pieter-Bas Beekman (070 426 47 73) of
Thea Tjeerdema (070 426 45 20)

Woensdag 14 augustus 2002
Op woensdag 14 augustus 2002 om 10.15 uur spreekt de Afdeling bestuursrechtspraak in een openbare zitting onder meer de beslissingen in de onderstaande hoofdzaken (bodemprocedures) uit.

Vanaf woensdag om 10.30 uur is de volledige tekst van al deze uitspraken via deze site te raadplegen. Na onderstaand overzicht wordt uitgelegd welke stappen u moet volgen om de tekst van de uitspraken te bereiken.

Kamer 2 Milieu (M):
Beroep tegen verleende milieuvergunning aan Brand Bierbrouwerij B.V. in Wijlre (Limburg). Vergunning ziet op een bierbrouwerij en omvat een bottelarij, verpakkingsafdelingen, kantoor- en ontvangstruimten, expeditie- en opslagruimten en parkeergelegenheid aan de Brouwerijstraat 2-10 in Wijlre.
Zaaknummer: 200103679/1

Kamer 3 Hoger Beroep (H):
Hoger beroep in verband met de weigering van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om toezending of inzage op grond van de Wet openbaarheid van bestuur van een DSM-rapport van mei 1976. Dit onderzoeksrapport is opgesteld naar aanleiding van de explosie die zich in november 1975 in een Naftakraakinstallatie op het industrieterrein van DSM in Beek heeft voorgedaan. Hierbij vonden 14 mensen de dood en zijn 106 personen gewond geraakt. Nabestaanden en een journalist van het Limburgs Dagblad willen dat het rapport openbaar wordt. Volgens DSM Limburg bevat het rapport bedrijfs- en fabricagegegevens die vertrouwelijk zijn.
Zaaknummer: 200104239/1

Hoger beroep in verband met het verlenen van een vergunning voor het plaatsen van een Armeens gedenkteken op de algemene begraafplaats in Assen. De gedenksteen strekt ter nagedachtenis aan de in de periode 1910-1920 omgekomen Armeniërs.
Zaaknummer: 200102434/1

Hoger beroep in verband met het besluit van de Korpschef van de Regiopolitie Gelderland-Midden om de toestemming in te trekken voor het verrichten van particuliere beveiligingswerkzaamheden door een portier uit Arnhem.
Zaaknummer: 200202287/1

Hoe kan ik de tekst van de uitspraken vanaf woensdag om 10.30 uur bereiken ?


* Onthoud het zaaknummer.

* Nadat u hieronder op " voor de tekst van de uitspraak" Zie het origineel http://www.raadvanstate.nl/rvs.asp?pag=459 . hebt geklikt, krijgt u een pagina met zoekvelden.
* Vul in het middelste zoekveld het zaaknummer in (zonder de toevoeging van het nummer van de unit, dus bijvoorbeeld zonder (R1), (M2) etc. en klik op Zoek.

* U ziet nu de eerste regels van de uitspraak, klik vervolgens op het vetgedrukte zaaknummer in de eerste regel en de volledige (anoniem gemaakte) tekst van de uitspraak verschijnt.
* voor de tekst van de uitspraak Zie het origineel .