Skatebond Nederland


Persbericht


---
Topsportcommissie maakt selectie WK skeeleren bekend

Bondscoach selecteert debutant Wim Bos

t-Harde, 13 augustus 2002 De topsportcommissie van de Skatebond Nederland heeft vanavond de selectie voor het Wereldkampioenschap skeeleren in het Belgische Oostende/Zandvoorde bekendgemaakt. 250 deelnemers uit 35 landen zullen hier van 21 tot en met 26 augustus op de baan - piste in het skeelerjargon - en in de marathon strijden om de medailles.

Roel van Hest uit Apeldoorn, die door een hardnekkige ontsteking in zijn voet het EK in Frankrijk moest missen, is volledig hersteld en zal er in Oostende voor 100 procent voor gaan. Opvallend is verder de keus van bondscoach Johnny Colpaert voor debutant Wim Bos uit Oosterwolde. "Bos selecteerde zich niet voor het EK omdat hij te vlak reed. Maar in de meest recente wedstrijden heeft hij zich bewezen. Zijn conditie is top en hij is een waardevolle aanvulling voor de marathonploeg."

Selectie mannen:

Willem Hut (Haulerwijk): piste + marathon
Ingmar Berga (Hoogeveen): piste + marathon
Roel van Hest (Apeldoorn): piste + marathon
Arjan Smit (Rouveen): piste + marathon

Arjan Mombarg (Vorden): marathon
Klaas Slager (Staphorst): marathon
Gerjan Last (Zwolle): marathon
Wim Bos (Oosterwolde): marathon

Selectie vrouwen:

Tijn Ponjee (Utrecht): piste + marathon

Anka Greving (Zeijen): marathon
Linda Schellekens (Lyon, Fra): marathon
Jannitta Spigt (Wervershoof): marathon


---
Zie ook persinfo op www.skatebond.nl of kijk op www.skatebond.nl/wk2002 voor meer WK-info.

Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl.

Neem bij vragen contact op met:

Dorien van Dijk, pr-medewerker SBN, tel: 06-21838642, e-mail: dorien@fscom.nl

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 0525 659130, e-mail: h.vanos@skatebond.nl


---


http://www.skatebond.nl