Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 14-08-2002 3e Persbericht 14 augustus 2002

Eindhoven: Diefstal auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Potgieterstraat een grijze Fiat Uno met het kenteken ZD-29-TL gestolen.

Eindhoven: Inbraak in school
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan het Tafelbergplein. Een raam van de kelder werd opengebroken. De dieven zijn aan de haal met twee rollen van 30 meter antracietkleurig projecttapijt.

Asten: Meisje gedood bij verkeersongeval
De 15-jarige Linda Koolen uit Deurne raakte woensdagmiddag rond 15.35 uur ernstig gewond bij een verkeersongeval op de kruising Ommelse Bos en Deurneseweg. Het meisje fietste op het fietspad van Ommelse Bos. Naast haar op de rijbaan reed een vrachtauto. De vrachtauto stopte voor de kruising en het meisje reed met haar fiets de kruising op. Zij werd aangereden door een 25-jarige automobilist uit Linne die met zijn bestelauto op de Deurneseweg reed. Het meisje werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis waar zij later overleed.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Op de Moonslaan in Maarheeze is woensdagmorgen tussen 7.45 en 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 429 voertuigen. Daarvan reden er 57 te snel. Hoogste snelheid 74 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Budel: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 11.30 en 13.00 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwstraat in Budel. De politie controleerde ruim 400 voertuigen. Daarvan reden er 8 te snel. Hoogste snelheid 75 km/u. ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Heeze: Diefstal gereedschap
In de nacht van dinsdag op woensdag hebben dieven gereedschap gestolen uit een schuurtje achter een woning aan het Strabrecht. Het schuurtje was niet op slot. De dieven hebben een schroefmachine, een decoupeerzaag, een haakseslijper, een elektrische heggenschaar een slijpschijf en een boorhamer meegenomen. De waarde van de gestolen goederen bedraagt ruim 800 euro.

Best: Zakenrollen
Woensdagmiddag rond 12.30 uur is de portemonnee gestolen van een 35-jarige vrouw uit Best. Ze was aan het winkelen in de Hoofdstraat. Nadat ze bij een winkel gepind had bemerkte ze kort daarna dat haar portemonnee uit haar broekzak gestolen was. In de portemonnee zaten enkele bankpasjes en ongeveer 80 euro.

Helmond: Snelheidscontroles
Op de Burgemeester van Houtlaan is woensdag tussen 10.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. De politie bekeurde 21 automobilisten die te hard reden. De snelste reed 69 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan. Op de Molenstraat werd tussen 14.45 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Daar bekeurde de politie 27 automobilisten die de maximum snelheid negeerden. De snelste reed 86 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Helmond: Fietser ernstig gewond bij verkeersongeval Een 34-jarige Helmonder is woensdagmiddag rond 17.40 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Noord Koninginnewal, Zuid Koninginnewal en Ameidewal. De man kwam met zijn fiets vanaf de Ameidewal de voetgangersoversteekplaats opgereden. Hij werd aangereden door een auto die op de Noord koninginnewal richting Kasteel Traverse reed. De bestuurder was een 25-jarige Eindhovenaar. De fietser is zwaar gewond overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.