Keywords: TNO,perskamer,vakpers info,nederlandse werkgroep drogen

Perskamer

Vakpers Info: Doorstart Nederlandse Werkgroep Drogen

TNO

14 augustus 2002

Henk van Deventer van TNO Milieu, Energie en Procesinnovatie in Apeldoorn is de nieuwe trekker van de Nederlandse Werkgroep Drogen, NWGD. Hij volgt daarin Jan Coumans van de TU Eindhoven op, die jarenlang voorzitter van de Werkgroep is geweest.

De NWGD is hét forum in Nederland waarbinnen kennis en ervaring wordt uitgewisseld over drogen en alle aspecten die daarbij van belang zijn. De NWGD staat voor het uitwisselen van kennis, zowel tussen bedrijven onderling als tussen bedrijven en de kennisleveranciers zoals universiteiten, instituten en adviseurs. Dit leidt tot optimalisatie en innovatie van droogprocessen. Ook wordt duidelijk waar prioriteiten in onderzoek en ontwikkelingen liggen. De Werkgroep kan een rol spelen in de aansturing daarvan.

Drogen belangrijk in productieprocessen
Drogen is een veel voorkomend proces in de industrie en het droogproces bepaalt in belangrijke mate de productkwaliteit, de doorzet ofwel de hoeveelheid die je in een installatie kunt bewerken, het energiegebruik en de (geur)emissies naar de omgeving. De uitdaging is om voor elk droogprobleem de beste integrale oplossing te selecteren, waarbij alle relevante aspecten worden meegenomen.

De NWGD wil meer dan ooit inspelen op de wensen van de in drogen geïnteresseerde bedrijven, organisaties en personen. De belangrijkste speerpunten zijn:
* Opschoning en uitbreiding van de mailinglist
* Organisatie van het jaarlijkse Drogen-symposium
* Nieuwe vormen van ledencommunicatie zoals een
* E-mail discussiegroep over hot-items in drogen
* E-mail vraagbaak om vraag- en (kennis-)aanbod bij elkaar te brengen
* E-mail nieuwsberichten
* Communicatie via Internet zal steeds meer aandacht krijgen. Een link met de reeds bestaande drogen-sites in Nederland en daarbuiten zal worden gelegd.

Vrijblijvende deelname aan de NWGD staat open voor geïnteresseerden van grote, maar zeker ook middelgrote en kleine bedrijven, adviseurs op dit gebied en deskundigen van instituten en universiteiten.

Contactpersoon:
Ir. Henk van Deventer
TNO Milieu, Energie en Procesinnovatie
Tel.: 055 549 38 05
Fax.: 055 549 33 86
E-mail: Henk.vanDeventer@mep.tno.nl

Meer informatie:
TNO Milieu, Energie en Processinnovatie

Contactpersoon:
Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos

Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35
E-mail pressinfo@tno.nl

Postbus 6050
2600 JA, Delft

TNO Wegwijzer
telefoon 015 269 69 69
fax 015 261 24 03
e-mail wegwijzer@tno.nl

---

...zie TNO magazine