Gemeente Utrecht

Start inrichting groenstrook en terrein bij appartementencomplex Ten Nye Lichte

Half augustus 2002 begint de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Utrecht met het 'woonrijp' maken (inrichten) van de omgeving van het appartementencomplex Ten Nye Lichte. De uitvoering neemt circa vier weken in beslag. In dezelfde periode wordt gestart met het inrichten van de groenstrook tussen de Prinses Margrietstraat en het Adriaan van Bergenplein. Deze werkzaamheden worden naar verwachting in oktober/november afgerond. Bewoners zijn via een Stadsplan op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

Het appartementencomplex Ten Nye Lichte wordt begin september opgeleverd. Vooruitlopend op de oplevering van het complex wordt de omgeving woonrijp gemaakt. Dit houdt in dat er parkeerplaatsen worden aangelegd, verlichting geplaatst, rijweg en trottoirs aangelegd en bomen geplant. Tegenover het appartementencomplex, tussen de Stauntonstraat en de Prinses Margrietstraat, komt een speelplaats, genaamd 'Jong Leven', met een bijbehorend gebouw. De plannen voor het gebouw zijn nog niet definitief rond. Vanwege het te verwachten bouwverkeer voor de aanbouw van het gebouw van de speelplaats is het niet mogelijk om de inrichting rond het appartementencomplex volledig af te ronden. Daardoor zal de aanleg van het fietspad in de Prinses Margrietstraat en de afscheidingsmuur tussen het complex en de speeltuin later dit jaar plaatsvinden.

Daarnaast wordt half augustus gestart met de inrichting van de groenstrook tussen de Prinses Margrietstraat en het Adriaan van Bergenplein, genaamd de Groene Lob. Er worden glooiingen in het terrein aangebracht, geasfalteerde wandelpaden met verlichting aangelegd, het terrein wordt ingezaaid en er worden bomen geplant. Omdat het plaatsen van bomen seizoensgebonden is, gebeurt dit naar verwachting in oktober/november.

Tegelijkertijd wordt de groenstrook tussen het Adriaan van Bergenplein en de Vechtoever aangepakt.