Gemeente Almelo

Partners ondertekenen convenant Wijkontwikkelingsplan Sluitersveld

Op woensdagmiddag 14 augustus aanstaande wordt in wijkcentrum de Trefhoek het convenant Wijkontwikkelingsplan (WOP) Sluitersveld ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant geven de betrokken organisaties aan dat zij gezamenlijk willen investeren en werken aan projecten om de kwaliteit van het wonen, werken en leven in Sluitersveld te verhogen.

Tijdens de bijeenkomst die vanaf 16.00 uur in de Trefhoek plaatsvindt, wordt naast de ondertekening van het convenant de winnende slogan onthuld. Tijdens de informatiemarkt op 26 januari 2002 is de wijkbewoners gevraagd een slogan te bedenken die de visie op de wijkontwikkeling weergeeft. De wijkbewoner die de winnende slogan heeft bedacht, krijgt een rondvlucht op 22 augustus met wijkwethouder Van Broekhoven aangeboden.

In het kader van het Grotestedenbeleid is door de regering geld beschikbaar gesteld om de kwaliteit van de leefbaarheid in 21 grote steden te verbeteren. Uitgangspunt hierbij is dat de stad en de wijken zowel in sociaal en economisch opzicht als in fysiek-ruimtelijk opzicht worden ontwikkeld. In 2000 besloot de gemeente om, samen met belangrijke partners in de wijk, een wijkontwikkelingsplan te maken.

In de periode van december 2000 tot en met januari 2002 is er door de betrokken organisaties, door wijkbewoners en de gemeente gewerkt aan de totstandkoming van dit wijkontwikkelingsplan. Zo zijn er diverse wijkbewoners uit alle buurten benaderd om de ervaringen en ideeën van de bewoners in te brengen. In een aantal werkconferenties is vanuit een analyse van de wijk een visie over de ontwikkeling van de wijk ontstaan. De laatste bijeenkomst werd gewijd aan wenselijke projecten. Dit heeft geresulteerd in een plan waarin het toekomstbeeld tot 2015 van de wijk Sluitersveld staat beschreven. Het plan geeft richting aan de investeringen, het beleid en de activiteiten van de gemeente, de woningstichting, andere professionele organisaties en ook wijkbewoners en hun organisaties.

De volgende partijen zijn door de gemeente Almelo uitgenodigd om het convenant te onderteken:


- ondernemingsvereniging Sluitersveld


- Reggeland Zorgorganisatie


- Stichting Netwerk


- Woningstichting St. Joseph


- Stichting Katholiek Onderwijs St. Bernardus

- Stichting Welzijn Ouderen Almelo


- Woon- en zorgcentrum Friso


- Bestuur Openbaar Primair Onderwijs Almelo

- Politie


- Bewonerskerngroep