Stadsdeel Zeeburg

Subsidies Uitvoerende Kunst

Ter stimulering van de uitvoerende kunst in Zeeburg stelt het stadsdeel subsidies beschikbaar voor projecten van (buurt)organisaties en particulieren. Het gaat om activiteiten als toneelstukken, muziekuitvoeringen, exposities enzovoort. Per activiteit kan maximaal ¤ 1.135 worden ontvangen. De aanvragen moeten vóór 30 september 2002 ingediend zijn.

In oktober beslist het dagelijks bestuur van Zeeburg welke aanvragen gehonoreerd worden. Bij het toekennen van subsidies beoogt het stadsdeel Zeeburg een evenwichtige spreiding van uitvoerende organisaties en locaties. Een ander criterium is dat de uitvoeringen een meerwaarde hebben ten opzichte van het huidige kunstaanbod. Belangrijk is ook dat verschillende leeftijdsgroepen bereikt worden. Openbare uitvoeringen genieten de voorkeur, die iedereen moet kunnen bezoeken. Derhalve komen buurtfeesten en besloten verenigingsactiviteiten niet aanmerking voor een bijdrage.

Een aanvraag moet vergezeld gaan van een projectplan, een financiële begroting en het exacte bedrag waarvoor subsidie wordt gevraagd. Adres: stadsdeel Zeeburg, sector Publiek, t.a.v. mw. L. Bremmers, postbus 380, 1000 AJ Amsterdam.
Voor informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw L. Bremmers van de sector Publiek, telefoon 60 80 845.