Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-08-2002
Persberichten woensdagmorgen 14 augustus 2002 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Verkeersongeval met letsel

NIEUWEROORD Gistermiddag ontstond er een aanrijding op de kruising van de Coevorderstraatweg met de Jan Knegtweg. Een 51-jarige inwoner uit Nieuweroord wilde rijdende op de Coevorderstraatweg linksaf slaan de Jan Knegtweg in. Daarbij liet hij een lesmotor die uit tegengestelde richting kwam en rechtdoor wilde rijden, voorgaan en stopte voor de kruising. Een achter deze stilstaande auto rijdende 20-jarige uit Nieuweroord afkomstige autobestuurder zag dit te laat en probeerde door de stilstaande auto te passeren een aanrijding te voorkomen. Daarbij botste hij op de tegemoetkomende uit Meppen afkomstige motorrijder. Deze botste eveneens op de voor de kruising stilstaande autobestuurder. De motorrijder raakte zwaar gewond aan zijn hand en werd per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. De rijbaan werd na ongeveer 2 ½ uur vrij gegeven. Leeftijd motorrijder niet bekend.

Bromfietser onder invloed

MEPPEL Werd gisteravond een op de Gasgracht rijdende 31-jarige Nijevener bekeurd voor het rijden zonder helm op zijn bromfiets. Omdat er bij hem een alcohollucht werd geconstateerd werd de man een blaastest afgenomen. Daarbij blies de man 380 ug/l. Hij kon met een dagvaarding huiswaarts keren.

Alcomobilist

ROLDE Gisteravond werd een 24-jarige automobilist uit Rolde op de Asserstraat aangetroffen terwijl hij onder invloed verkeerde. De man blies 390 ug/l. en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Woninginbraak

MEPPEL Werd er afgelopen nacht ingebroken in een woning aan de Hoogeveenseweg. De 76-jarige bewoner die wakker was geworden ontdekte dat het licht in de woonkamer brandde. Hij constateerde dat zijn portemonnee, een DVD-speler alsmede een taperecorder weggenomen waren. Niet duidelijk is geworden hoe de dader binnen is gekomen.

Winkelinbraken met aanhoudingen daders

EMMEN Zagen oplettende surveillerende agenten afgelopen nacht op de Weerdingerstraat een 36-jarige inwoner van Emmen fietsen. De man, een bekende van de politie, droeg een pakket in zijn hand. Toen ze hem wilden controleren ging hij er vandoor en liet het pakket vallen. Na onderzoek bleek dat het pakket, twee bestekcassettes, uit een etalage van een winkel aan de Derksstraat waren gestolen. Bij deze winkel was met behulp van een flinke zwerfkei de etalageruit ingegooid. Kort hierop kon de man op de Weerdingerstraat aangehouden worden.

HOLLANDSCHEVELD Afgelopen nacht werd een echtpaar aan Het Hoekje wakker van geluid dat afkomstig was uit het beneden gelegen bedrijf. Uit het raam kijkend zag men een manspersoon op de fiets bij de zaak wegrijden. In het bedrijf constateerde de 52-jarige eigenaar dat een raampje boven de ingangsdeur verwijderd was waardoor de dader naar binnen kon klimmen. Na een goede omschrijving van de vermoedelijke dader kon deze korte tijd later fietsend op het Mr. Cramerwegviaduct aangehouden worden. Daarbij weigerde de 25-jarige uit Coevorden afkomstige verdachte mee te werken en nam de benen. Hij werd kort hierop rennend over de A37 door een politieman aangehouden die eveneens lopend de achtervolging had ingezet.

De verdachte was in het bezit van opvallend veel muntgeld en snoepartikelen. Uitgezocht zal worden of hij mogelijk voor meerdere inbraken in aanmerking komt.

Winkeldiefstal

ASSEN Heeft personeel van een supermarkt aan de Scharmbarg gisteravond een winkeldief aangehouden. Een 20-jarige Assenaar die reeds een winkelverbod voor de supermarkt had begaf zich toch in de winkel. Het viel het personeel op dat de jongeman zich ineens rennend naar buiten begaf. Om hem aan te spreken op zijn winkelverbod werd door twee personeelsleden de achtervolging ingezet waarbij de verdachte is komen te vallen. In een tas die de jongen bij zich had zaten acht pakjes shag die de man in de supermarkt had gestolen. Toen het personeel de man wilde aanhouden bedreigde hij hen met een mes. Het mes werd door de twee mannen van de verdachte afgepakt waarna hij werd overgedragen aan de politie. Er is aangifte gedaan van winkeldiefstal en bedreiging.

Val van paard

MANTINGE - Is gistermiddag op de Steendervalsweg een inwoonster van Nieuw Balinge van haar paard gevallen. Door een getuige was gezien dat het paard geschrokken was van een passerende combine De vrouw is vervolgens van haar paard gevallen en in een sloot terechtgekomen. Met meerdere kaakfracturen is de vrouw per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis te Assen. Leeftijd van de vrouw is niet bekend.