Politie Midden- en West Brabant

PERSBERICHTEN DISTRICT TILBURG

Datum: 14/8/2002
Auteur: Rob Luijten

Fietsendief aangehouden

TILBURG Door de inzet van een getuige kon de politie dinsdagmiddag rond 16.30 uur een fietsendief aanhouden. De getuige had kort daarvoor gezien dat een jongeman een fiets wegnam aan de Heyhoefpromenade. Hij volgde de dief tot de Garderenstraat en nam het signalement van de dader goed in zich op. Toen hij politie tegenkwam gaf hij die locatie en het signalement door aan de agenten. Die troffen korte tijd later de verdachte lopend aan. Hij werd aangehouden en bekende dat de door hem gestolen fiets bij zijn woning stond.

Opgesloten

TILBURG Via de alarmcentrale 112 kwam dinsdag kort na 18.00 uur een melding binnen van een man die opgesloten zat in de Openbare bibliotheek aan de Beneluxlaan. Kennelijk had het personeel aldaar niet in de gaten gehad dat er nog een persoon binnen zat toen zij de zaak verlieten en afsloten. Omdat inmiddels het alarm van de bibliotheek ook was afgegaan was er al snel een sleutelhouder ter plaatse en kon de onfortuinlijke bibliotheekbezoeker (personalia onbekend) bevrijd worden.

Fietsendief

TILBURG Door een onbekend gebleven getuige werd dinsdagavond rond 22.00 uur gezien dat een man een fiets wegnam bij Huize Nazareth aan de Nazarethstraat. Toegesnelde politie kon de fietsendief daarom al snel achterhalen in de Jan van der Leestraat. De verdachte, een 24 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Daar bleek dat het niet de eerste keer was dat hij een fietsendiefstal pleegde.

Fietser gewond na aanrijding

TILBURG Mogelijk omdat hij onder invloed van alcohol fietste zag een 26 jarige Goirlenaar een achteropkomende auto niet aankomen. Zonder te kijken stak hij dan ook de Schouwburgring over en werd daarbij aangereden door een achteropkomende auto, bestuurd door een 22 jarige Tilburger. De fietser liep bij de aanrijding verwondingen op aan schouder en kin.

Brand bij brandweerkazerne

UDENHOUT Afgelopen nacht, rond de klok van 03.20 uur zag een buurtbewoner dat er brand was op het terrein van de Brandweerkazerne aan de Zeshoevenstraat. Eenmaal ter plaatse zag de politie dat twee buurtbussen die op het terrein stonden vlam hadden gevat. Ook de gevel en carport van de kazerne hadden daardoor schade opgelopen. De Udenhoutse brandweer blust zelf de brand. De buurtbussen bleken zwaar beschadigd. De gevel en carport liepen schade op, maar ook de ramen van een instructielokaal op de eerste verdieping sprongen, waardoor ook binnen wat schade ontstond. De politie gaat er van uit dat er hier sprake van brandstichting is geweest en neemt deze zaak mee in het reeds lopende onderzoek naar de brandstichtingen in Udenhout.